UPDATE / Anunţ alarmant de la ANM! Coduri portocalii şi roşii de ninsori şi viscol, până joi dimineaţă

+2 click pentru
galerie

Anunţ alarmant de la ANM! Cod portocaliu de ninsori şi viscol, în orele ce urmează © Arhivă

UPDATE 11.40: Meteorologii au prelungit codurile transmise în această dimineaţă. ANM a anunţat noi coduri, dintre acestea unul fiind galben, trei portocalii şi două roşii. Toate codurile sunt valabile de astăzi până joi, la ora 08.00, mai puţin unul portocaliu, care va intra în vigoare joi dimineaţă, la ora 08.00 şi rămâne valabil până la ora 12.00.

Cod galben

Interval de valabilitate: 05 februarie, ora 11:30 - 06 februarie, ora 08:00
Fenomene vizate: intensificări ale vântului, ninsori viscolite.

În intervalul menționat la munte, în nordul și centrul Moldovei, apoi și în regiunile sudice și sud-estice va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul se va intensifica, cu rafale de peste 55 km/h, iar în zona montană peste 70 km/h. Intensificări temporare ale vântului vor fi și în regiunile vestice și local în centru cu viteze de 55...65 km/h.

Cod portocaliu

Interval de valabilitate: 05 februarie, ora 14:00 - 06 februarie, ora 08:00
Fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului, viscol, vizibilitate redusă sub 50 m
Zone vizate: zona Carpaților Meridionali și Orientali

În intervalul menționat vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 80...100 km/h, temporar va ninge viscolit, determinând scăderea vizibilității sub 50 m.

Cod portocaliu

Interval de valabilitate: 05 februarie, ora 17:00 - 06 februarie, ora 08:00
Fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului, ninsoare viscolită
Zone vizate: jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei

În jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 70...85 km/h, temporar va ninge viscolit determinând scăderea vizibilității. În județele Teleorman, Giurgiu, Tulcea și local în județele Călărași, Ialomița și Brăila se va depune strat consistent de zăpadă.

Cod portocaliu

Interval de valabilitate: 06 februarie, ora 08:00 - 06 februarie, ora 12:00
Fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului, ninsoare viscolită și spulberată

În estul Munteniei, sudul Moldovei și în Dobrogea vântul va continua să prezinte intensificări susținute cu rafale de 70...80 km/h, iar în Carpații Meridionali și de Curbură peste 80...90 km/h viscolind și spulberând ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Cod roşu

Interval de valabilitate: 05 februarie, ora 18:00 - 06 februarie, ora 08:00
Fenomene vizate: viscol puternic, rafale de peste 100...120 km/h, vizibilitate redusă spre zero
Zone vizate: zona de munte a județelor Prahova, Dâmbovița, Argeș, Brașov, Buzău

În zona de munte a județelor Prahova, Dâmbovița, Argeș, Brașov și Buzău vântul va sufla tare, va fi viscol puternic, iar vizibilitatea redusă spre zero. Rafalele vor depăși 100...120 km/h.

Cod roşu

Interval de valabilitate: 05 februarie, ora 22:00 - 06 februarie, ora 08:00
Fenomene vizate: intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 85...90 km/h, viscol, vizibilitate redusă semnificativ
Zone vizate: județele Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași și Tulcea

În județele Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași și Tulcea vor fi intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 85...90 km/h, temporar va fi viscol și vizibilitatea redusă semnificativ.

Ştire iniţială

Cod portocaliu de vreme severă, anunţat în urmă cu doar puţin timp de către meteorologi. Astfel, Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis o avertizare de ultim moment, valabilă astăzi până la ora 14.00.

Codul portocaliu este de ninsoare şi este valabil în două judeţe din ţară. Astfel, astăzi, de la ora 11.00 şi până la ora 14.00, judeţele Neamţ şi Suceava se află sub cod portocaliu. Meteorologii anunţă viscol şi ninsori în zona montană a judeţelor, în special în zonele de peste 1.800 de metri.

Se vor semnala ninsoare moderată cantitativ și vânt puternic, cu rafale de 110...130 km/h, ce va spulbera zăpada, determinând reducerea vizibilității.

De asemenea, un alt cod galben este în vigoare de miercuri dimineaţă, de la ora 08.00, până joi, 6 februarie, la ora 10.00. Meteorologii au anunţat intensificări ale vântului, ninsori viscolite în zonele montane, iar zonele vizate sunt Moldova și local în Muntenia și Dobrogea.

În intervalul menționat în regiunile estice vor fi precipitații, la început ninsori în zona de munte și în nordul Moldovei și mai ales ploi și lapoviță în rest, iar spre seară și noaptea vor predomina ninsorile.

La munte, în nordul și centrul Moldovei, iar din orele serii și în sudul Moldovei, Dobrogea și în cea mai mare parte a Munteniei va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări susținute, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității. Rafalele vor depăși 60...70 km/h, iar în zona montană 90...100 km/h.

În a doua parte a zilei de miercuri (5 februarie) și în prima parte a nopții de miercuri spre joi (5/6 februarie) vântul va fi intens și în regiunile vestice și centrale, iar rafalele vor depăși 55...60 km/h.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro