România, lovită de mai mulţi cicloni! Directorul ANM a explicat tot
Publicat pe 05.02.2020 la 10:52 Actualizat pe 05.02.2020 la 10:53
Cu toate că până acum temperaturile au fost de primăvară, iarna ne va lovi din plin fix când ne aşteptam mai puţin. Mai mulţi cicloni vor lovi ţara noastră, iar directorul ANM a oferit primele explicaţii în legătură cu fenomenele meteorologice!
Cu toate că până acum temperaturile au fost ca de primăvară, iarna ne va lovi din plin fix când ne aşteptam mai puţin. Mai mulţi cicloni vor pătrunde în ţara noastră, iar directorul ANM a oferit primele explicaţii în legătură cu fenomenele meteorologice!
Pentru prima dată de când s-a instalat, iarna pare să ne învăluie de câteva zile teritoriul. Atenţionarea de vreme rea a apărut mai devreme de când ne aşteptam, zăpezile şi viscolul din unele zone ale ţări, luând pe toată lumea prin surprindere.
Directorul ANM a declarat că în zilele ce vor urma va trebui să ne pregătim cum se cuvine de iarnă, care se va declanşa considerabil. Totodată, susţine că răcirea care se va produce la noi în ţara va înregistra maxime între 0 grade pe timpul zilei şi -10 pe timpul nopţii.
“Suntem într-o perioadă în care vom avea precipitații în toată țara și un proces de răcire destul de accentuat, ținând cont de faptul că am avut temperaturi, în ultimele zile, de până la 20 de grade, temperaturi normale pentru începutul de primăvară, nu pentru luna februarie.
Această răcire de care vorbim ne aduce la temperaturile normale: ziua câteva grade peste zero și noaptea temperaturi negative, spre -10 grade în două-trei nopți.
De mâine noapte, în câteva nopți va fi simțitor mai rece, este un episod de iarnă”, susţine directorul ANM pentru fanatik.ro.
Ciclonii îşi vor face apariţia
Totodată, Florinela Georgescu susţine că mai mulţi cicloni vor sosi în România, dinspre Marea Mediterană. Este posibil ca în următoarele patru săptămâni să avem parte de fenomene extreme.
“Pe de altă parte, tot înspre țara noastră, în perioada aceasta vin mici cicloni formați deasupra Mării Mediterane, care aduc bagajul de umezeală, este o structură tipică de viscol”, a precizat directorul Administrației Naționale de Meteorologie, pentru sursa citată.