Avertizare ANM! Cod galben de inundaţii! Ce zone sunt afectate

Avertizare ANM! Cod galben de inundaţii! Ce zone sunt afectate © arhivă

Specialiştii au emis cod galben de inundaţii! Oare care sunt judeţele care vor fi afectate? 

Este oficial! Hidrologii au emis dis de dimineaţă cod galben de inundaţii în judeţul Bihor. Intră în vigoare de astăzi şi va ţine până miercuri seară, fiind posibile depăşiri ale cotelor pe râurile mici. Din punct de vedere al precipitaţiilor înregistrate, dar şi a prognozelor, cedării apei şi stratului de zăpadă, vor avea loc torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte de inundaţii.

De asemenea, debitul va creşte, depăşind cota de atenţie pe râurile mici din bazinele hidrografice Crişul Negru - bazin superior amonte S.H. Șuștiu și afluenții sectorului S.H. Șuștiu – amonte S.H. Beiuș, din judeţul Bihor. Fenomenele se pot produce şi în unele râuri mici din bazinul hidrografic Briheni. 

Ce se întâmplă cu vremea în ţară

În nordul Moldovei şi Bucovina vor apărea înnorări şi ploi spre seară, temperaturile ajungând la 19 de grade în termometre. În Dobrogea şi Bărăgan vremea este schimbătoare, fiind posibile averse de-a lungul zilei. Temperaturile se menţin ridicate. 

În vestul ţării, vremea se schimbă, temperaturile scăzând considerabil. Norii vor aduce ploi, cantităţile de apă depăşind între 25-35 l/mp. În Bucureşti, vremea se păstrează la fel de caldă, atingându-se în jur de 20 de grade Celsius, noaptea fiind posibile averse de ploaie. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro