Ce ne aşteaptă la vară? Meteorologii au făcut anunţul oficial! "Am putea avea temperaturi de 50 grade celsius"

Ce ne aşteaptă la vară? Meteorologii au făcut anunţul oficial! "Am putea avea temperaturi de 50 grade celsius" © arhivă

Potrivit specialiştilor, vara anului 2020 este una care ne va da mari bătăi de cap, din punct de vedere al temperaturilor ridicate. Ce au prezis meteorologii pentru lunile de cuptor? 

Specialiştii sunt de părere că anul acesta temperaturile vor creşte considerabil, ajungând chiar la 50 de grade celsius. De asemenea, anul 2019 a fost înregistrat drept cel mai călduros din ultimii 120 de ani.

"În următorii 30 de ani am putea avea 50 de grade celsius în loc de 44,5. E vorba de cea mai mare temperatura înregistrată. Sunt indicii că anul 2020 va fi un an record. La nivelul României 2019 a fost cel mai călduros an începând din 1900, la nivel global a fost al doilea cel mai călduros, statistic vorbind, anii călduroşi vin din ce în ce mai mulţi", a declarat Roxana Bojariu.

Din păcate, zăpada va dispărea complet, iar zilele de iarnă se vor transforma în cele de primăvară. Climatologii vizează zonele din vestul şi sudul României, fiind cele mai afectate de secetă.

Totodată, specialistul ANM Roxana Bojariu a completat faptul că între anii 2021 şi 2050, temperaturile vor creşte în medie cu peste 4 grade celsius pe lună: “Chiar dacă noi am modificat deja clima, această modificare se poate modifica şi mai mult în viitor încă să nu mai putem ţine pasul cu ea”.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro