MAE, prima reacție după ce s-a aflat că un alt român este infectat de coronavirus: ”A fost transferat”

MAE, prima reacție după ce s-a aflat că un alt român este infectat de coronavirus: ”A fost transferat” © arhiva

În urmă cu puțin timp s-a aflat că un alt român este infectat de coronavirus, iar acum Ministerul Afacerilor Externe vine și cu prima reacție în acest caz. Cetățeanul se afla la bordul echipajului de pe nava de croazieră Diamond Princess. 

După ce în urmă cu puțin timp s-a aflat că un român este infectat cu virusul ucigaș din China, iată că tot de la bordul aceleiași nava pe care se afla aceasta a mai apărut încă un caz de infectare tot pentru o persoană de la noi din țară. 

Ministerul Afacerilor Externe a dat vestea și se pare că în acest momente românul este transferat la o unitate medicală din Tokyo pentru a avea parte de mai multe investigații. 

„Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către MAE nipon cu privire la confirmarea unui al doilea caz de infectare cu coronavirus a unui cetățean român, membru al echipajului de pe vasul de croazieră Diamond Princess. Misiunea diplomatică este în contact cu cetățeanul român care a fost transferat la o unitate medicală din Tokyo, care a transmis misiunii diplomatice în cursul zilei de astăzi, 19 februarie, că se simte bine și nu manifestă simptome”.

„Potrivit datelor obținute de către reprezentanții ambasadei, autoritățile locale au precizat că toate persoanele prezente la bordul navei de croazieră au fost supuse testelor medicale, fiind în așteptarea rezultatelor”, se arată în comunicatul MAE, potrivit Digi24. 

Primul român depistat de coronavirus este din județul Arges, dar de mai bine de 6 ani nu a mai venit în țară. 

Decesele din cauza virusului ucigaș continua să crească pe zi ce trece, astfel că acum bilanțul a ajuns la 1873, iar alte 69.000 de persoane sunt infectate. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro