După viscol, urmează gerul! ANM anunță că vine vortexul polar. Vor fi și -20 de grade

După viscol, urmează gerul! ANM anunță că vine vortexul polar. Vor fi și -20 de grade © Arhivă

După ce ninsorile au făcut ravagii în sud-estul României, aducând munți de zăpadă care încă dau bătăi de cap în mai multe județe, meteorologii fac un nou anunț alarmant. Viscolul este urmat de un vortex polar, care va lovi țara noastră și va aduce temperaturi mult mai scăzute decât ar fi normal în această perioadă.

Vine gerul în România! Codul roșu de ninsori a trecut, însă temperaturile continuă să scadă, aducând valori și cu șase grade mai mici decât ar fi normal în această perioadă. Totul se datorează unui vortex polar, care lovește țar noastră chiar în această noapte, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Vortexul polar aduce -20 de grade

Răcirea va fi una simțitoare, potrivit specialiștilor, care anunță că gerul va afecta cu precădere nordul și centrul țării. Vor fi temperaturi negative, pe timpul nopții, în toată țara, însă și la nivelul zilei vom avea maxime care nu depășesc 8 grade.

În unele zone, se va ajunge chiar și la -20 de grade, cu mult mai friguros decât ar trebui să fie. Cel mai frig va fi în noaptea dintre vineri și sâmbătă, atunci când până și în Capitală vor fi -10 grade.

Vremea se dă din nou peste cap, însă, începând de săptămâna viitoare. Luni, urmează să crească din nou temperaturile, care vor ajunge să fie mai ridicate decât ar fi normal în acest interval calendaristic. Meteorologii spun că se va ajunge și până la 11 grade în sud, temperaturi și cu 8 grade mai mari decât ar fi normal.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro