ULTIMĂ ORĂ! Noi coduri galbene şi portocalii de viscol, în mai multe zone din ţară!

ULTIMĂ ORĂ! Noi coduri galbene şi portocalii de viscol, în mai multe zone din ţară! © Arhivă

Anunţ de ultim moment de la meteorologi. Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis o avertizare de cod galben şi portocaliu de ninsoare viscolită.

ANM a precizat că se vor semnala ninsoare viscolită și vânt cu rafale de 90...100 km/h, determinând reducerea vizibilității, dar va fi şi vânt cu rafale de 120...140 km/h. Codul portocaliu este valabil până la ora 10.00, iar codul galbn până la ora 12.00.

Cod portocaliu, valabil până la ora 10:00

În zona: Județul Caraş-Severin: zona de munte de peste cota 1800 m;
Județul Hunedoara: zona de munte de peste cota 1800 m.

Cod galben, valabil până la ora 12:00

În zona: Județul Suceava: zona de munte de peste cota 1800 m;
Județul Neamţ: zona de munte de peste cota 1800 m.

De asemenea, până vineri noapte, la ora 23.00, respectiv, sâmbătă la ora 02.00, sunt în vigoare alte două avertizări de cod galben de viscol.

Cod galben, valabil pe 7 februarie, până la ora 23.00

În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură vântul va avea intensificări, temporar cu viteze de peste 70 km/h, astfel ninsorile vor fi viscolite, zăpada spulberată, iar vizibilitatea se va reduce semnificativ.

Cod galben, valabil până sâmbătă, 8 februarie, la ora 02.00

În intervalul menționat, vântul va prezenta intensificări temporare în estul și sud-estul țării, cu viteze, în general, de 45...55 km/h, iar la munte, cu peste 60 km/h, spulberând zăpada. Intensificări ale vântului vor fi și în restul țării, dar pe arii mai restrânse.

Se vor semnala ninsori, în general slabe cantitativ, în zonele de munte, local în nord, centru și est, iar în cursul zilei de vineri (07 februarie) și în regiunile sudice. Până la finalul săptămânii, în cea mai mare parte a țării, vremea va fi rece, local geroasă în timpul nopților.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro