Vijelii puternice în Brașov, Hunedoara și Sibiu! Vântul a distrus zeci de acoperișuri / FOTO

+4 click pentru
galerie

Vijelii puternice în Brașov, Hunedoara și Sibiu! Vântul a distrus zeci de acoperișuri / FOTO © ISU Brașov

Fenomenele meteo periculoase din ultimele ore au făcut ravagii în mai multe zone din țară. În Sibiu, Brașov și Hunedoara pompierii au intervenit pentru înlăturarea efectelor vijeliilor. 

ISU transmite că în județele Brașov, Hunedoara și Sibiu s-a intervenit pentru degajarea a 35 de acoperișuri, 13 autoturisme avariate, șapte copaci căzuți pe carosabil și două panouri publicitare rupte. Circulația rutieră a fost temporar blocată pe DN 1 și DN 73A/B din cauza copacilor căzuți pe carosabil.

"Reamintim populației că pe timpul manifestării fenomenelor periculoase să rămână în locuințe sau alte spații închise care le pot asigura protecția. De asemenea, recomandăm parcarea autoturismelor în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și App Store", a transmis ISU. 

În continuare, în România, este valabil un cod galben de intensificări ale vântului. Potrivit ANM, acesta ar trebui să se încheie la ora 10:00, însă există posibilitatea ca meteorologii să îl prelungească: 

În intervalul menționat, în zona montană vântul va avea intensificări susținute, cu viteze în general de 80...90 km/h, iar pe creste, în special cele ale Carpaților Meridionali, temporar rafalele vor depăși 100 km/h. În zonele mai joase de relief din județul Caraș-Severin vor fi perioade în care rafalele vântului vor avea viteze în general de 60...65 km/h.

Va rămâne valabilă o informare meteo de ploi în general moderate cantitativ pentru zona de sud-est a țării, până astăzi la ora 18:00:

Din dimineața zilei de miercuri, 13 noiembrie și până în seara de joi, 14 noiembrie în Munții Banatului, în vestul Carpaților Meridionali și în zona deluroasă a Olteniei va ploua și se vor cumula cantități de apă de 25...30 l/mp și izolat peste 40­­ l/mp.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro