Pulpe de pui cu ciuperci și bacon
Publicat pe 07.10.2017 la 09:59 Actualizat pe 07.10.2017 la 10:09
O rețetă delicioasă și ușor de preparat. În mai puțin de 30 de minute poți să pregătești un prânz pe placul tuturor. Pulpe de pui și ciuperci, rețeta perfectă pentru o masă în familie.
O rețetă delicioasă și ușor de preparat. În mai puțin de 30 de minute poți să pregătești un prânz pe placul tuturor. Pulpe de pui și ciuperci, rețeta perfectă pentru o masă în familie.
- Încearcă și: Spaghete cu creveți și spanac
INGREDIENTE:
- Cinci felii de bacon, tăiate în cubulețe;
- Patru pulpe de pui;
- Două lingurițe de condimente italiene;
- 2-3 căței de usturoi;
- 200 de grame de ciuperci;
- O cană de lapte de cocos;
- ¼ linguriță de sare;
- Cimbru proaspăt;
- Încearcă și: File de somon cu verdeţuri şi mango
- Încearcă și: Pulpe de pui cu miere și lămâie
Mod de preparare:
Se preîncălzește cuptorul la o temperatură de 170 de grade. Într-o tigaie se gătește baconul până ce acesta se rumenește perfect. După ce acesta este gătit se scoate pe o farfurie. Se pun pulpele de pui în tigaie. Se gătesc timp de aproximativ șapte minute. Apoi se transferă tigaia în cuptorul încalzit. Se gătește puiul timp de aproximativ 13-14 minute. Se tranferă pulpele de pui pe o farfurie, iar tigaia se readuce pe aragaz. Se călesc ciupercile timp de 4-5 minute până ce acestea capătă culoarea maro-aurie. Se adaugă usturoiul și se amestecă constant timp de aproximativ un minut. Se adaugă laptele de cocos, sarea și cimbrul. Se lasă să fiarbă timp de 2-3 minute, până ce sosul este redus. Se adaugă baconul și pulpele de pui. Se amestecă până ce acestea sunt complet acoperite de sosul din tigaie. Se servește imediat alături de orez sau legume.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.