Rețeta miraculoasă care vindecă arsurile grave, dezvăluită de un supraviețuitor al unui incendiu teribil

Cremă miraculoasă foto: Hepta

Gabriela Ionescu este o tânără al cărei tată a supraviețuit unei explozii puternice, iar o rețetă miraculoasă l-a făcut pe părintele său să scape de chinurile de după accident.

În doar două luni de zile, respectând cu strictețe o rețetă primită de la o bătrână, tatălui Gabrielei Ionescu a început să i se regenereze pielea afectată, dar și urechile și părul care i-a ars.

Tânăra a scris pe pagina sa de Facebook rețeta miraculoasă, în speranța că cei care au supraviețuit incendiului din clubul „Colectiv” vor reuși să treacă cu bine de rănile fizice pe care le-au îndurat. În prezent, peste 140 de persoane sunt în continuare în stare gravă și au arsuri pe o suprafață extinsă a corpului.

„În 1980, tatăl meu a fost surprins de explozia unui bidon cu motorină care i-a provocat arsuri de gradul III la cap, gât și mâini. Fiind iarnă, avea un pulover pe gât care a ars împreună cu pielea, lăsându-i venele gâtului expuse. Nu mai avea piele pe față, păr pe cap și urechile erau arse pe jumătate. După 2 săptămâni de chin în spital, capul îi era, citez : « o mare coajă de sub care supura puroi ».

După cele 2 săptămâni de chin, tatăl meu și-a întâlnit salvatoarea : o bătrână care a convins-o pe mama că leacul ei îi va aduce înapoi chipul soțului. Mama și un unchi l-au răpit (fără exagerare) pe tata din spital și l-au dus acasă unde bătrâna s-a și mutat pentru 2 săptămâni.

Mi-am sunat astăzi tatăl care mi-a dictat cu glasul tremurând de emoție rețeta . M-a rugat să precizez că « nu îi doare, dimpotrivă, tratamentul le ia durerea ». Știu că mulți vor fi reticenți, însă eu nu aș fi putut trăi împăcată știind că există un tratament care pe tatăl meu l-a făcut CA NOU în aproximativ 2 luni, iar eu nu l-am făcut public ! I-a crescut carnea la loc, i-au crescut urechile, i-au crescut barba, părul, unghiile i-au picat și i-au crescut la loc de 2 ori ! Iar singura urmă pe care o mai poți vedea astăzi este pielea puțin încrețită pe gât, sub urechi, acolo unde acum 35 ani i se vedeau venele !

Țin să precizez faptul că de când mă știu, pragul nostru a fost călcat de oameni care veneau plini de speranță să își ajute rudele, copiii, iar mama le pregătea și le arăta cum să aplice tratamentul, iar ei plecau covârșiți de recunoștință.

Rețeta este următorea (cantitățile pot fi înmulțite în funcție de cât este de mare suprafața arsă) :
- 200 grame ceară de albine pură ! (de la apicultori care să vă garanteze că nu există nimic altceva în ceară decât ceea ce au produs albinele)
- 200 grame unt de vacă proaspăt NESĂRAT (mama recomandă să fie făcut în casă din lapte proaspăt)
- 200 ml ulei de floarea soarelui
- 2 cepe albe

Într-un vas curat se pun împreună la foc mic ceara, untul și uleiul. Când se topesc toate, se adaugă ceapa tăiată mărunt (ca pentru mâncare). Se lasă la foc foarte mic până când ceapa devine aurie (ea va începe să fiarbă în amestecul de ulei, unt și ceară). Aveți grijă să nu ardeți ceapa ! Când ceapa e aurie, se stinge flacăra.

Arsurile se vor spăla cu multă grijă cu ceai de pelin și fașă sterilă. Atenție : se înmoaie fașa în ceai, se spală rana, apoi fașa se aruncă și se folosește alta. NU introduceți în ceai fașa cu care ați spălat deja rana. După ce arsura este curățată cu ceaiul de pelin, se lasă câteva minute până se usucă rana bine.

Mai departe se va aplica pe arsuri tratamentul în următorul mod : se ia fasa sterilă de colțuri și se înmoaie în tratamentul călduț ( dacă e rece, se încheagă de la ceară). Veți obsera că aderă la fașă și începe imediat a se întări. Aplicați cu grijă pe arsură fașa astfel înmuiată (și în totalitate înmuiată). Continuați până când toată rana e acoperită.

IMPORTANT de știut: fașa înmuiată NU se va lipi de rană datorită ingredientelor pe care le conține. Mai mult, datorită căldurii corpului și a stratului de vată care va fi așezat peste ea se va menține unsuroasă și va hidrata și regenera carnea și pielea.

După ce toate rănile sunt acoperite cu fașa înmuiată în tratament, peste ea se va aplica un strat de vată care va avea rolul de a menține căldura necesară regenerării . După ce corpul va fi acoperit de stratul de vată, peste vată se va folosi un nou strat de fașă curată care va menține vata și fasa cu tratament la locul lor.

Acest pansamanet se va menține 24 de ore după care va fi înlocuit urmărind exact aceiași pași, de la spălarea cu ceai până la securizarea cu ultimul strat de fașă. În momentul în care pansamentul se dă jos tatăl meu spune că nu e dureros pentru că tratamentul este extrem de emolient. La stratul de fașă cu tratament va adera carnea moartă care se va îndepărta astfel cu ușurință și fără durere.
De asemenea, pe dedesubtul cărnii arse va începe procesul de regenerare a celulelor, ceea ce va provoca mâncărimi. Mâncarimea e semn bun.

Tratamenul rămas de la aplicare se poate pune la rece și poate fi refolosit la următoarea pansare, prin încălzire.

În speranța că tratamentul va alina suferința celor ce trec prin momente de neimaginat, mă pun la dispoziția voastră dacă aveți întrebări sau nevoie de ajutor.
Însănătoșire grabnică, suntem cu gândul la voi !
, a scris Gabriela Ionescu pe pagina sa de Facebook.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro