FOTO / De ce a ars atât de usor clubul Colectiv? Iată explicația chiar din fotografiile de la renovarea ce a avut loc în anul 2013

+15 click pentru
galerie

Noaptea de 30 spre 31 octombrie a fost una dintre cele mai întunecate din istoria ţării noastre. În urma unui incendiu produs într-un club din Capitală, zeci de tineri şi-au pierdut viaţa.

Tragedia a îndurerat o ţară întreagă, iar cei care şi-au pierdut apropiaţii sunt revoltaţi din cauza faptului că într-o fracţiune de secundă totul s-a tranformat în scrum.

Pe buzele tuturor celor implicaţi direct şi nu numai în această tragedie, se află zilele acestea o singură întrebare: "Cum de a ars clubul atât de repede?". Conform câtorva imagini care aparţin chiar firmei ce s-a ocupat de renovarea clubului Colectiv, din anul 2013, a fost vorba despre o construcţie care s-a făcut de la A-Z, iar materialele folosite au fost unele destul de ieftine, ba chiar în urmă cu o lună tavanul a fost cel mai probabil spălat cu materiale imflamabile. "Materialul este materialul din care se face buretele cofrat, piramidal, care este în toate studiourile posibile din Romania, numai că e plan, că a fost mai ieftin. Fâşia nu e cofrajul ăla de ou, e un material plan, pur şi simplu. Şi ulterior au pus ei, nu ştiu de unde, pe stâlpi. Este ignifugat grad F, adică poate să stea la căldura - motoare, calorifere, nu să îi dai foc. Şi la cine îi dai varianta RF, aia ignifugată, e prea scumpă. Cam care e diferenţa între cele două? De preţ. Nu ştiu, cam 35%. Normal se face pe baza unui proiect întocmit de pompieri, de arhitect, dar nu au fost cerinţe în momentul în care s-a pus materialul. Deci acolo putea sa vină orice firmă de construcţii să pună polistiren, care şi ăla e mai nenorocit”, a spus reprezentantul firmei care s-a ocupat de antifonarea localului, conform EVZ.ro.Tavanul a fost recondiţionat pe bază de burete audiotec, iar panourile au fost din lemn. Reprezentantul firmei a vorbit şi despre acest aspect. "Da, tavanul de lemn. Celebrul gard pe tavan. Şi acolo tot vorba de preţ a fost. Ala e lemn de brad, cel mai ieftin, Şi vopsit cu lavabilĂ. Am înteles că acum o lună şi jumătate, două, au dat jos tot tavanul acela de lemn şsi au spălat buretele de sus că era plin de fum. Nu am văzut până acum să speli buretele de pe tavan. Şi cu ce se spală? Dar nu se spală! Sper că nu l-au spalat cu solvent sau ceva ca", a mai spus sursa mai sus menţionată.Oare aici să fie răspunsul la întrebarea care îi macină pe toţi?

Clubul nu avea autorizaţie de la ISU

Conform oficialilor Clubul funcţiona fără autorizaţie ISU. "La nivelul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă nu există nicio solicitare, niciun document că ar fi fost emisă vreo autorizaţie pentru desfăşurarea activităţilor în locaţia respectivă", declara secretarul de Stat, Raed Arafat.

Club Colectiv din sectorul 4 din Capitală a fost incendiat în timpul unui concert de lansare a unui album de-al trupei Goodbye Gravity. Coincidenţa face că prima piesă de pe albumul promovat se intitula "The day we die". Zeci de oameni au fost resuscitaţi chiar pe stradă. Mai multe echipaje de ambulanţă au intervenit la faţa locului.

Au murit 27 de persoane

Ultimul bilanţ al incendiului de vineri seară din Club Colectiv arată 27 de persoane decedate şi alte 146 de persoane internate la acest moment la spitalele din Capitală. Vineri seară, clubul Colectiv găzduia un concert al trupei Goodbye to Gravity, pentru lansarea unui nou album - "Mantras of war". Printre cele 27 de persoane decedate se află şi doi dintre membrii trupei, şi anume chitaristul Vlad Ţelea şi chitaristul Mihai Alexandru.

Citeşte şi

Gigi Becali, reacție șocantă la tragedia din clubul „Colectiv”: „E semn de la Dumnezeu, să învățăm din asta”!

FOTO / Lista supravieţuitorilor INCENDIULUI din clubul din Capitală! Cine sunt cei care au ajuns la spitale cu bine?

VIDEO / GREU DE PRIVIT! Imaginile groazei din interiorul clubului incendiat

O vedetă din România era în clubul Colectiv când a izbucnit incendiul: "Ambulanţele erau aici, noi eram înăuntru..."

Regele Mihai, îngenunchiat de durere! Ce mesaj emoţionant a trimis rudelor tragediei din clubul Colectiv

Clipe de groză pentru Ana Pascu, şefa Federaţiei Române de Scrimă. Au venit cu toţii să-i fie alături, în bătălia pentru viaţă, dusă de băiatul ei!

DECIZIE DE ULTIMĂ ORĂ! DELIA şi LORA nu mai vor să cânte! Mulţi alţi artişti au luat această decizie

VIDEO / Echipa de la "Mireasă pentru fiul meu", în lacrimi după tragedia din clubul Colectiv! Ce gest impresionant au făcut concurenţii!

Hocheiştii de la Sportul fac un gest de suflet pentru răniţii în incendiul produs la clubul Colectiv!

FOTO / POVESTEA CUTREMURĂTOARE a jurnalistei Teodorei Maftei, una dintre victimile tragediei din Colectiv! A suferit trei operaţii pe creier!

VIDEO EMOŢIONANT! Se zbate între viaţă şi moarte! Vocalul trupei ce cânta în Clubul Colectiv a câştigat unul dintre cele mai cunoscute concursuri muzicale

EXCLUSIV! LUCRA LA NEGRU PENTRU 100 DE LEI PE SEARĂ! Mărturisirile îngrozitoare ale surorii uneia dintre victime

Doliu naţional timp de trei zile! Care sunt obligaţiile autorităţilor şi cetăţenilor români în această perioadă

VIDEO / IMAGINI ŞOCANTE! Cum a izbucnit incendiul din Club Colectiv? Un alt concert a avut exact acelaşi tipar!

E.V

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro