REŢETA ANULUI! Cum poţi să îţi creşti imunitatea pe timp de iarnă cu un ingredient pe care SIGUR îl ai în bucătărie!
Publicat pe 21.10.2015 la 23:00 Actualizat pe 21.10.2015 la 23:24
Pentru că ne apropiem cu paşi repezi de iarnă, avem nevoie de un organism care să suporte aceste diferenţe de temperatura, fără să se îmbolnăvească.
Pentru că ne apropiem cu paşi repezi de iarnă, avem nevoie de un organism care să suporte aceste diferenţe de temperatura, fără să se îmbolnăvească, scrie site-ul Secretele.
Cea mai uşoară reţetă pentru creşterea imunităţii nu stă în medicamente de la farmacie, ci în remediii naturale care ne ţin departe de viruşi. Poate vă întrebaţi care este secretul. Ei bine, secretul este usturoiul.
Ingrediente necesare:
- 300 de grame de usturoi;
- 50 de ml de oţet de mere;
- 1 lingură de sare de Himalaya;
- Cimbru;
- Seminţe de muştar;
- Boabe de piper;
- 4 foi de dafin;
- O jumătate de rădăcina de hrean (aproximativ 4 cm)
- Aproximativ 400 de ml de apă
Metodă de preparare:
Se curaţă usturoiul de coajă.
Apă, oţetul şi sarea se toarnă într-o oală, apoi se pune amestecul la fiert timp de 30 de minute.
Prima dată, pune în borcan frunzele de dafin mărunţite, apoi adaugă cimbrul, rădăcina de hrean tocată mărunt, boabele de piper şi seminţele de muştar.
La final, pune în borcan şi usturoiul curăţat şi tocat mărunt.
Toarnă în borcan amestecul din apă, sare şi oţet, pe care l-ai fiert, astfel încât borcanul să fie ras. Amestecul se va turna atunci când este călduţ, nu fierbinte. Închide borcanul!Dacă ai mai mult conţinut, nu te sfii să pregăteşti mai multe borcane.
Lasă borcanul la temperatura camerei, pentru a se răci complet. Odată răcit, pune-l şi păstrează-l la frigider pentru 2 zile. După aceste 2 zile, amestecul este bun pentru consum.Tu vei consumă pentru imunitate doar partea lichidă, restul ingredientelor putând fi folosite la mâncăruri.
Bea câte o linguriţă pe zi, dimineaţă după micul dejun, şi te asigur că în câteva săptămâni te vei "pune pe picioare" cu imunitatea şi vei face faţă oricărei viroze.