REȚETA ZILEI: Creveți pane cu cocos și sos Tartar
Publicat pe 03.05.2018 la 13:15 Actualizat pe 03.05.2018 la 13:20
Pentru persoanele cărora le plac fructele de mare, creveții reprezintă un preparat absolut delicios. O porție de creveți costă destul de mult în restaurante, astfel că poți încerca să îi faci chiar la tine acasă.
Pentru persoanele cărora le plac fructele de mare, creveții reprezintă un preparat absolut delicios. O porție de creveți costă destul de mult în restaurante, astfel că poți încerca să îi faci chiar la tine acasă.
Deși se prepară pane, aceștia sunt suculenți, mai ales datorită savurosului sos Tartar.
Ingrediente:
- creveți
- ou
- fâină
- fulgi de cocos
- zeamă de lime
- sare
- piper
Pentru sosul Tartar:
- maioneză
- castraveți în oțet
- ceapă verde
- muștar
- pătrunjel
- zeamă de lămâie
Mod de preparare: Creveții se curăță bine și se fierb timp de 5 minute, asta în cazul în care nu i-ai cumpărat prefierți. Se dă fiecare crevete prin ou, apoi prin făină și se pune la prăjit în baie de ulei. Până se gătesc, prepari sosul. Într-un castron pui maioneza, castraveții tocați mărunt, muștar, ceapa verde tocată, pătrunjelul mărunțit și zeama de lămâie și amesteci până se omogenizează. Pentru servit, așează creveții pe o farfurie, iar sosul într-un bol. Poftă bună!
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.C.