REŢETA ZILEI - DUMINICĂ: Plăcintă de coacăze
Publicat pe 14.12.2014 la 15:56 Actualizat pe 14.12.2014 la 16:22
Vrei să mănânci ceva dulce, dar te-ai săturat de toate prăjiturile clasice? În cazul acesta, noi îţi recomandăm o reţetă pentru plăcintă de coacăze roşii, care îţi va lăsa, cu siguranţă, gura apă.
Vrei să mănânci ceva dulce, dar te-ai săturat de toate prăjiturile clasice? În cazul acesta, noi îţi recomandăm o reţetă pentru plăcintă de coacăze roşii, care îţi va lăsa, cu siguranţă, gura apă.
Ingrediente:
- 1/2 ceaşcă de făină universală
- 1 linguriţă de praf de copt
- 1/2 ceaşcă de unt, moale
- 1/2 ceaşcă de zahăr alb
- 2 gălbenuşuri de ou
- 1/2 linguriţă de coajă rasă de lămâie
- 2 albuşuri
- 1/2 ceaşcă de zahăr alb
- 2 linguriţe de amidon de porumb
- 1/4 ceşti de coacăze roşii
Mod de preparare:
Ca să faceţi aluatul, cerneţi făina şi praful de copt într-un castron mediu. Amestecaţi untul, zahărul, gălbenuşurile de ou şi coaja de lămâie până ce se formează un aluat. Lăsaţi-l să stea într-un loc rece timp de 30 de minute.
Preîncălziţi cuptorul la 325 de grade F (165 de grade C). Întindeţi aluatul într-o tavă cu fund detaşabil. Coaceţi la cuptor 25 de minute sau până este galben-auriu.
Ca să faceţi umplutura, bateţi albuşurile de ou până se îngroaşă într-un castron mediu. Adăugaţi treptat zahăr şi amidon de porumb; bateţi 5 minute. Adăugaţi coacăzele în amestec şi turnaţi-le în coaja de plăcintă.
Coaceţi 10 minute la cuptor sau până ce partea de sus este uşor rumenită.
A.B.
Foto: averiecooks.com
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI - Vineri: "Prăjitura tristă" pentru zile vesele