REŢETA ZILEI - DUMINICĂ: Prăjitură cu rom şi vişine, desertul pentru un weekend perfect
Publicat pe 25.01.2015 la 15:32 Actualizat pe 25.01.2015 la 16:01
Vă propunem astăzi o reţetă absolut delicioasă de prăjitură cu rom şi vişine. Vă garantăm că veţi încerca şi a doua oară acest desert gustos.
Vă propunem astăzi o reţetă absolut delicioasă de prăjitură cu rom şi vişine. Vă garantăm că veţi încerca şi a doua oară acest desert gustos.
INGREDIENTE
Pentru blat:
4 ouă
120g zahăr tos
4 linguri apă fierbinte
130g făină
30g cacao
1 pliculeț praf de copt
Pentru cremă:
1 pliculeț de gelatină
4 gălbenușuri
100g zahăr
125ml rom
400ml frișcă lichidă
1 ciocolată cu lapte
1 borcan de compot de vișine (720ml)
MOD DE PREPARARE:
Într-un castron spargem 4 ouă, adăugăm zahărul tos, apa fierbinte și mixăm timp de 10 minute, până obținem o spumă. Într-un alt castron, punem cantitatea de făină necesară, adăugăm pliculețul de praf de copt, cacaoa și amestecăm bine.Adăugăm acest amestec din făină, praf de copt și cacao peste spuma de ouă mixată mai înainte și amestecăm cu spatulă până la omogenizare.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și turnăm blatul în ea. Introducem tavă în cuptorul preîncălzit și lăsăm la copt timp de 25 minute. După ce s-a copt, scoatem blatul din tavă, îl punem pe un grătar și îl lăsăm la răcit. Dăm ciocolată pe răzătoarea mică. Punem vişinile din compot la scurs, într-un strecurător și păstrăm sucul de compot pentru însiropat blatul prăjiturii.
Pentru prepararea cremei, începem prin a dizolvă un plic de gelatină, într-un pahar cu 200 ml apă. Într-un castron punem 4 gălbenușuri, adăugăm zahărul tos, amestecăm până se încorporează, atenție nu trebuie frecat mult, ci doar atât cât să se amestece. Punem castronul cu amestecul de gălbenușuri cu zahăr deasupra unei oale cu apa fiartă, adăugăm romul, lăsăm puțin să fiarbă până se dizolvă zahărul, după care adăugăm gelatină, o lăsăm la răcit după care o băgam 20 minute la frigider, până se îngroașă.
Într-un castron turnăm frișcă lichidă și o mixam până se întărește. Adăugăm peste frișcă întărită ciocolată data în prealabil pe răzătoare și amestecăm cu spatulă până la o incorporare completă. Peste frișcă cu ciocolată adăugăm cremă lăsată în frigider la rece și mixam totul cu mixerul până se încorporează complet.După ce avem totul pregătit trecem la asamblarea prăjiturii.
Punem blatul pe un platou, îl insiropam cu sucul din compot a mai mult sau mai puțin, după preferințe, după care începem să întindem cremă peste prăjitură, într-un strat înalt.După ce am întins și am nivelat cremă, începem să punem peste cremă visinile, ori într-o anumită ordine, ori puteți să le punei împrăștiate pe întreagă suprafața a prăjiturii, după care râdem deasupra prăjiturii ciocolată, potrivit gourmandine.ro.
D.C.
foto: gourmandine.ro
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI - VINERI: Pâine de casă fără frământare şi fără gluten
REŢETA ZILEI - MIERCURI: Creveţi în crustă de cocos cu orez şi sparanghel