REŢETA ZILEI - VINERI: Pâine de casă fără frământare şi fără gluten
Publicat pe 23.01.2015 la 16:32 Actualizat pe 23.01.2015 la 16:36
Îţi place pâinea foarte mult şi nu poţi savura niciun fel de mâncare fără ea? Încearcă o reţetă simplă de pâine de casă care nu necesită frământare şi nu conţine gluten.
Îţi place pâinea foarte mult şi nu poţi savura niciun fel de mâncare fără ea? Încearcă o reţetă simplă de pâine de casă care nu necesită frământare şi nu conţine gluten.
Ingrediente:
- 500 g făină fără gluten
- 500 ml apă călduţă
- 4 linguri ulei de măsline
- 7 g drojdie uscată
- 1 linguriţă sare
- 1/2 linguriţă zahăr
Mod de preparare:
Faina se cerne şi se amestecă într-un castron cu sarea, zahărul şi drojdia uscată. Se face o gropiţă în mijloc şi se toarnă uleiul şi apa călduţă. Se amestecă totul cu un tel, până la omogenizare. Vom obţine un aluat destul de moale şi lipicios.
Castronul se acoperă cu folie alimentară şi se dă la frigider până a doua zi, aproximativ 12 ore.
A doua zi se scoate aluatul de la frigider şi se răstoarnă pe o bucată de hârtie de copt presărată cu făină. Se modelează aluatul la mărimea vasului în care vom coace pâinea.
Vasul cu tot cu capac se pune pentru câteva minute în cuptor să se încălzească. Se pune aluatul în vas, cu tot cu hârtia de copt, se acoperă cu capac şi se dş la cuptor la foc mediu pentru cca 30 de minute, dupş care se scoate capacul şi se lasă până pâinea se rumeneşte.
L.F.
Foto: dulciurifeldefel.ro
Citeşte şi: