REŢETA ZILEI - JOI: Chec cu vin roşu, ciocolată şi scorţişoară! Vei fi lăudat de musafiri
Publicat pe 22.01.2015 la 16:00 Actualizat pe 22.01.2015 la 16:42
Ai musafiri şi nu ştii ce desert să prepari? În acest caz, noi îţi sugerăm să încerci checul cu ciocolată, vin roşu şi scorţişoară. E uşor de făcut şi, cu siguranţă, vei primi multe laude de la oaspeţii tăi.
Ai musafiri şi nu ştii ce desert să prepari? În acest caz, noi îţi sugerăm să încerci checul cu ciocolată, vin roşu şi scorţişoară. E uşor de făcut şi, cu siguranţă, vei primi multe laude de la oaspeţii tăi.
INGREDIENTE:
- 250g făină,
- 4 ouă,
- 50g granule de ciocolată,
- 180g unt,
- 180 ml miere,
- 1 plic zahăr vanilat,
- 1 plic praf de copt,
- 1 plic de zahăr cu scorțișoară,
- 1 lingură cacao neagră,
- 1 pahar de vin roșu,
- sare
Pentru glazură:
- 200g zahăr pudra,
- 3-4 linguri vin roșu,
- 1 plic de zahăr cu scorțișoară.
Pentru decor:
- 50g migdale prăjite
MOD DE PREPARARE:
Trebuie să pui într-un castron untul înmuiat la temperatură camerei, mierea sau siropul de arțar. cacaua neagră și un praf de sare, apoi amestecă bine toate ingredientele. Bate separat ouăle și încorporează-le treptat în compoziție. Adaugă făină, zahărul vanilat, praful de copt, vinul roșu și la sfârșit, granulele de ciocolată. Amestecă ușor și toarnă compoziția într-o formă de chec tapetată cu hârtie de copt şi poţi să o bagi la cuptor. Coace 45 de minute la 180 de grade și fă testul cu scobitoarea. Dacă iese curată, checul e copt.
Pentru glazură, încălzește puțin vinul și amestecă-l cu zahărul cu scorțișoară, până când se topește zahărul. Apoi, toarnă-l în zahărul pudra și amestecă până când se omogenizează. Toarnă glazură călduță peste checul răcit. Prăjește ușor, într-o tigaie fără grăsime, migdalele. Lasă-le la răcit. Când sunt reci, presară-le peste glazură de vin.
A.B.
Foto: pemasadinbucatarie.blogspot.ro
Citeşte şi: