REŢETA ZILEI - JOI: Lasagna de caramel şi ciocolată! O prăjitură cu adevărat specială
Publicat pe 18.12.2014 la 16:20 Actualizat pe 18.12.2014 la 17:00
Încă nu ştii ce prăjitură deosebită să faci de sărbători? Noi îţi recomandăm reţeta perfectă pentru a pregăti "Lasagna de caramel şi ciocolată" care va reprezenta un adevărat delciu pentru tine şi pentru musafirii tăi.
Încă nu ştii ce prăjitură deosebită să faci de sărbători? Noi îţi recomandăm reţeta perfectă pentru a pregăti "Lasagna de caramel şi ciocolată" care va reprezenta un adevărat delciu pentru tine şi pentru musafirii tăi.
INGREDIENTE:
- 230 g foi lasagna
- 200g de unt
- 350g fulgi de ovăz
- 400g de caramel
- 110 g de ciocolată rasă
- 900 g de branză ricotta
- 1/2 cană de cacao neîndulcită
- 1 can de zahăr pudră
- 2 ouă
- 1 1/2 cană de fulgi de ciocolată
MOD DE PREPARARE:
Trebuie să fierbi foile de lasagna, timp de un minut, într-o oală plină cu apă clocotită. Apoi, trebuie să le limpezeşti cu apă rece şi să le laşi la scurs pe şervetele. Amestecă ricotta cu zahărul, pudra de cacao şi ouăle cu ajutorul mixerului, până când se omogenizează, iar apoi pune chipsurile de ciocolată.
Pe urmă, pune 1/4 din compoziţia de ricotta într-o tavă şi acoper-o cu 1/4 din cantitatea de fistic, apoi pune o foaie de lasagna deasupra. Repetă procedeul, până când termini ingredientele. Coace lasagna timp de 35-40 de minute, în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Presară ciocolata rasă pe deasupra, dupa ce ai scos lasagna din cuptor.
Odată ce e gat, prăjitura se serveşte rece, alături de un pahar de lapte ţinut la frigider.
A.B.
Foto: hugsandcookiesxoxo.com
Citeşte şi: