REŢETA ZILEI - VINERI: Lasagna lui Popeye. Încearcă REŢETA care te va face mult mai puternic
Publicat pe 03.07.2015 la 16:25 Actualizat pe 03.07.2015 la 16:35
Pentru că vremea nu prea ţine cu noi şi e mai mereu răcoare şi plouă, seara, când ajungeţi acasă, vă puteţi delecta cu o lasagna din spanac.
Pentru că vremea nu prea ţine cu noi şi e mai mereu răcoare şi plouă, seara, când ajungeţi acasă, vă puteţi delecta cu o lasagna din spanac.
Aşadar, dacă vreţi să fiţi puternici şi să nu aveţi probleme cu imunitatea, dar şi să devoraţi o cină delicioasă, încercaţi această reţetă.
Iată ingredientele (pentru 6 porţii) :
- 1,5 kg de spanac proaspăt
- un praz verde
- 250g foi de lasagna
- 100 g brânză Cheddar
- 8 ouă de prepeliţă
- 3 fire de sparanghel
- 20 ml ulei de porumb
- sare şi piper
Pentru sosul Bechamel:
- 50 g de unt
- 50 g de făină albă de grâu
- 750 ml lapte
- o lingură de nucşoară măcinată
- o lingură de zeamă de lămâie
- sare şi piper
Cum se prepară?
Mai întâi se prepară sosul bechamel. Cum? Păi, mai întâi topiţi untul într-o cratiţă, adăugaţi făina treptat, amestecând cu un tel, apoi laptele. Fierbeţi totul la foc moderat timp de 10 minute, iar la final condimentaţi cu nucşoară, zeamă de lămâie, sare şi piper.
După toate astea, preparaţi piureul de spanac. Spălaţi bine frunzele şi opăriţi-le pentru 5-7 minute în apă cu sare. Stoarceţi spanacul şi căliţi 1 - 2 minute prazul tăiat rondele în uleiul de porumb. Apoi, puneţi puneţi în spanac un praz, piper, iar apoi le daţi prin blendar.
Într-un vas termorezistent aşezaţi un strat de sos bechamel, un strat de foi de lasagna şi unul de piure de spanac. Continuaţi operaţiunea până se termină spanacul. Ultimele două straturi vor fi foi de lasagna şi sos bechamel. Înnobilaţi totul cu un strat pufos de brânză Cheddar răzuită şi băgaţi vasul la cuptorul încins la 180 de grade pentru 40-50 de minute.
Cu 5 minute înainte de a scoate lasagna din cuptor spargeţi deasupra ouăle de prepeliţă şi ornaţi cu sparanghel. Lăsaţi-o să-şi revină încă vreo 10 minute în cuptorul oprit.
Poftă bună!
Sursa: prinţesapolonic.ro
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI - JOI: Dulceaţă de zmeură
VIDEO / REŢETA ZILEI - MIERCURI: Banane "bărcuţă" umplute cu ciocolată şi stafide
REŢETA ZILEI - MARŢI: Şerbet din flori de tei, o delicatesă a verii
VIDEO / Reţeta zilei - LUNI: Cum obţii un abdomen plat cu apa "Sassy"?
L.C