REŢETA ZILEI - JOI: Lasagna "regală". Te vei linge pe degete
Publicat pe 27.11.2014 la 16:29 Actualizat pe 27.11.2014 la 16:44
A venit frigul, aşa că pofta de mâncăruri delicioase a crescut. Pentru azi ţi-am pregătit o reţetă de lasagna cu care, cu siguranţă, vei cuceri toată familia şi pe toţi musafirii. Îţi garantăm că nu vei mai avea răbdare până când va fi gata.
A venit frigul, aşa că pofta de mâncăruri delicioase a crescut. Pentru azi ţi-am pregătit o reţetă de lasagna cu care, cu siguranţă, vei cuceri toată familia şi pe toţi musafirii. Îţi garantăm că nu vei mai avea răbdare până când va fi gata.
Lasagna este foarte-foarte gustoasă, dar nu cu puţine calorii. Cu toate acestea, de câteva ori pe an, putem să ne permitem să ne abatem de la dietă, mai ales dacă e vorba de o reţetă atât de delicioasă.
Prima etapă: Pentru deliciosul sos Bolognese vei avea nevoie de:
- - un morcov
- - o ţelină mai mică sau jumătate (dacă rădăcina e mare)
- - o ceapă
- - 3 căţei de usturoi
- - 20 g de unt
- - 400 g carne tocată asortată (porc şi vită)
- - 400 g pulpă de roşii
- - 200 ml vin roşu
- - 2 linguri de oregano
- - sare şi piper
Cum se prepară:
- Toacă bine ceapa şi usturoiul, dă prin răzătoare morcovul şi ţelina, apoi toate acestea se călesc uşor în untul topit 2-3 minute, amestecând.
- Se adaugă carnea tocată, se amestecă bine şi se mărunţeşte cu lingura până devine sfărâmicioasă.
- Se încorporează apoi pulpa de roşii, se toarnă pe deasupra vinul, se presară cele două linguri de oregano, sare şi piper şi se fierbe totul acoperit, la foc mic, timp de 60 de minute.
A doua etapă: Pentru sosul Bechamel îţi trebuie:
- - 50 g de unt
- - 50 g de făină albă de grâu
- - 750 ml lapte
- - o lingură de nucşoară măcinată
- - o lingură de zeamă de lămâie
- - sare şi piper
Cum se prepară:
- Se topeşte untul într-o cratiţă, se adaugă făina treptat, amestecând cu un tel şi apoi laptele amestecând continuu.
- Se fierbe totul la foc moderat timp de 10 minute, iar la final se condimentează cu nucşoară, zeamă de lămâie, sare şi piper.
A treia etapă: Dă fuga la magazin şi mai cumpără:
- - 250 g de mozzarella tăiată cubuleţe
- - 250 g de plăci de paste lasagna (fără prefierbere)
- - 100 g de parmezan ras
- - 2 linguri de unt
Cum se prepară:
- Într-un vas, turnaţi un strat de sos Bechamel, puneţi apoi un strat de plăci de paste lasagna, un strat de sos Bolognese, câteva cuburi de mozzarela şi tot aşa, până ajungeţi la baza de sus a vasului. Ultimul strat trebuie să fie de sos Bechamel peste care presăraţi parmezanul şi bucăţele de unt.
- Băgaţi vasul la cuptorul încins la 180 de grade pentru 45-50 minute. Ca să fie delicioasă şi ca întreaba familie să-ţi aprecieze preparatul, mai lasă-l în cuptorul oprit încă 15 minute.
Noi îţi dorim poftă bună!
Sursa: printesapolonic.ro
A.C.C.
Citeşte şi: