REŢETA ZILEI - JOI: Mâncare de pui sub capac de pâine
Publicat pe 08.01.2015 la 16:40 Actualizat pe 08.01.2015 la 16:47
Mâncarea de pui sub capac de pâine este una dintre delicatesele care dacă până acum nu eraţi adeptul preparatelor din pui, după ce o să o gustaţi o să devină alegerea preferată. Această mancare are un gust cu totul special şi asta datorită vasului de lut în care a fost pregatită şi a capacului de pâine care a conservat toate aromele.
Mâncarea de pui sub capac de pâine este una dintre delicatesele care dacă până acum nu eraţi adeptul preparatelor din pui, după ce o să o gustaţi o să devină alegerea preferată. Această mancare are un gust cu totul special şi asta datorită vasului de lut în care a fost pregatită şi a capacului de pâine care a conservat toate aromele.
Ingrediente mancare:
1 kg pulpe pui
400 g roşii
100 g măsline
1 caţel de usturoi
1 pahar vin alb
400 g ciuperci
1 ardei iute
patrunjel
frunze dafin
Mod de preparare:
Într-un vas de lut, se pun la calit în 2-3 linguri de ulei de măline, 1 căţel de usturoi necurăţat dar zdrobit cu muchia unui cuţit. După 2 minute, se adaugă pulpele de pui tăiate în doua. Pulpele sunt lăsate pe foc mic până prind culoare.
După ce s-au rumenit, se adaugă 1 pahar de vin alb, iar în momentul în care alcoolul s-a evaporat se adaugă măslinele, roşiile tăiate în bucăţele, ciupercile, pătrunjelul tocat şi foile de dafin. Acoperim cu capac şi le lăsăm la foc mic cca 30 minute. Din când în când, întoarcem puiul de pe o parte pe cealaltă.
Ingrediente capac pâine:
300 g făină
10 gr drojdie
160 gr apă călduţă
un vârf de cuţit de sare
În plus:
1 lingură de făină
2 linguri de apă
Mod de preparare:
Se punem într-un vas făina, iar în centru se adaugă drojdia dizolvată în apă călduţă şi uleiul de măsline. Se framantă până şi când prinde consistenţă adaugam sarea.
Luăm cratiţa de pe foc şi o lăsăm câteva minute să se răcorească. Într-un vas micuţ, se amestecă 1 lingură de făina cu cca 2 linguri de apă astfel încât sa obţinem un aluat fluid ca cel de clătite. Se întinde aluatul de pîine într-o foaie subţire, mai mare decat diametrul cratiţei. Ungem cu o pensulă bordura cratiţei şi cam 2 cm din partea exterioară a ei cu aluatul fluid, se îndinde aluatul de pâine pe întreaga suprafaţă a cratiţei şi se presează bine. Aluatul fluid are rol de “lipici” aşa că nu vă speriaţi că o să vă treziţi cu capacul în cratiţă pentru cî o dată băgat la cuptor va creşte frumos.
Se bagă vasul de lut în cuptor, la 180 grade, cuptor preîncălzit pentru 30 minute sau până ce capacul de pâine se rumeneşte frumos.
Citeşte şi: