REŢETA ZILEI: JOI - Prăjitura polară, un deliciu pe o aşa vreme
Publicat pe 08.10.2015 la 11:25 Actualizat pe 08.10.2015 la 11:31
Această prăjitură te va impresiona atât prin simplitate, cât şi prin cât de delicioasă va fi când o să guşti din ea!
Această prăjitură te va impresiona atât prin simplitate, cât şi prin cât de delicioasă va fi când o să guşti din ea!
Ca s-o prepari, vei avea nevoie de blat, cremă şi glazură. Uite care e lista de ingrediente:
Blat: 6 ouă, 2 linguri de cacao, 4 linguri de făină, 6 linguri mijlocii de zahăr cu vârf
Cremă: 3 linguri de făină, 2 ouă, 500ml lapte, 300g zahăr, un pachet de unt (aprox. 200g)
Glazura: jumătate de pachet de unt (100g) şi 4-5 linguri de cacao
Cum se prepară?
Ai nevoie de o tavă de aproximativ 40x30cm. Încinge cuptorul, bate 6 albuşuri spumă, după care adaugă 3 linguri de zahăr. Bate separat cele 6 gălbenuşuri cu alte 3 linguri de zahăr şi amestecă-le bine, după care adaugă făină şi cacao. E recomandat să amesteci uşor de jos în sus cu o lingură de lemn. Compoziţia rezultată trebuie răsturnată într-o tavă tapetată şi unsă. Introdu tava la cuptor pentru circa 15 minute, la temperatura de 450 (F) sau 180C.
Pentru cremă, apucă-te să încălzeşti 400ml de lapte. Freacă separat 2 ouă cu 4 linguri de făină şi 100ml de lapte care se toarnă în laptele cald şi se amestecă până ce capătă consistenţa unei budinci. Se lasă bine să se răcească!
Untul trebuie lăsat la temperatura camerei să se încălzească bine şi să fie moale. Freacă bine pachetul de unt cu 300g de zahăr farin adăugat treptat cu lingura. Tot aşa se adaugă în budinca pe care ai lăsat-o să se răcească. Adaugă şi 2 pliculeţe de zahăr vanilat şi răstoarnă crema peste blat întinzând-o pe toată suprafaţa.
Ca să faci glazura, freacă jumătate de pachet de unt cu 4-5 linguri de cacao şi topeşte-le pe foc. Lasă untul la temperatura camerei, la fel ca şi la cremă. Nu adăuga zahăr! Pune glazura peste cremă şi întinde bine.
Lasă prăjitura la rece câteva ore înainte de a o servi şi taie cu un cuţit bine ascuţit încălzit înainte sub apă caldă, pentru a sparge glazura.
Sursă foto: culinar.ro
A.C.