REŢETA ZILEI - Joi: Reţetă delicioasă de post - Dovleac cu usturoi şi rozmarin
Publicat pe 26.02.2015 la 16:30 Actualizat pe 26.02.2015 la 16:43
Postul Paştelui a început, iar toată lumea a lăsat mâncarea "de dulce" pentru mâncarea de post. Cum paleta de mâncare de post nu este aşa largă, recomandarea de astăzi este o delicioasă reţetă de dovleac cu usturoi si rozmarin.
Postul Paştelui a început, iar toată lumea a lăsat mâncarea "de dulce" pentru mâncarea de post. Cum paleta de mâncare de post nu este aşa largă, recomandarea de astăzi este o delicioasă reţetă de dovleac cu usturoi si rozmarin.
Conform Reţeta Zilei, preparatul este unul de complexitate medie iar ingredientele şi modul de preparare sunt următoarele:
Ingrediente:
40 g ceapă tocată
100 g unt
280 g orez Carnaroli (orez cu bob scurt)
3 litri supă de vită sau de pui
280 g Fondo di Zucca
10 g rozmarin tocat fin
50 g parmezan ras
sare şi piper
Mod de preparare
Într-o tigaie cu fund gros, prăjiţi ceapa cu o nucă de unt, până devine aurie. Adăugaţi orezul, amestecând până când untul se distribuie uniform şi lăsaţi pe foc până când boabele de orez se prăjesc uşor. Adăugaţi puţină supă şi aduceţi amestecul la punctul de fierbere, dar aveţi grijă ca supa să nu se evapore complet. Adăugaţi treptat şi restul de supă, amestecând continuu; Aşteptaţi ca orezul să absoarbă bine supa înainte de a mai adăuga. Continuaţi până când orezul devine moale şi oarecum cremos. Când orezul este pe jumătate făcut, adăugaţi dovleacul.
Dovleac cu usturoi si rozmarin
100g ulei de măsline virgin
10ml ulei de masline extra-virgin
100 g ceapă tocată
1 legătură de rozmarin
3 căţei de usturoi, decojiţi şi lăsaţi întregi
1 kg dovleac, tăiat cubuleţe
Sare şi piper
Încingeţi uleiul de măsline într-o tigaie mare cu fundul gros. Adăugaţi ceapa şi prăjiţi-o până devine aurie. Adăugaţi rozmarinul şi căţeii de usturoi. Adăugaţi dovleacul, asezonaţi cu sare şi piper şi ţineţi pe foc mic până când dovleacul începe să se sfărime.
Când orezul s-a fiert complet, luaţi tigaia de pe foc şi adăugaţi untul şi parmezanul, amestecând până când devine cremos. Asezonaţi cu sare şi piper.
Sursă foto Youtube
Citeşte şi
REŢETA ZILEI - MIERCURI: Plăcintă stea cu ciocolată! Un adevărat răsfăţ culinar
REŢETA ZILEI - Salată de ton cu avocado! Gata în 10 minute şi extrem de sănătoasă