REŢETA ZILEI: JOI - Salată marocană
Publicat pe 26.03.2015 la 16:36 Actualizat pe 30.03.2015 la 12:16
Sezonul cald a început în forţă, iar salatele ar trebui să revină în meniul nostru obligatoriu. La acest capitol, ofertele sunt mai mult decât vaste şi o simplă salată vă poate stăpâni foamea dar şi să vă ofere aportul caloric de care organismul vostru are nevoie.
Sezonul cald a început în forţă, iar salatele ar trebui să revină în meniul nostru obligatoriu. La acest capitol, ofertele sunt mai mult decât vaste şi o simplă salată vă poate stăpâni foamea dar şi să vă ofere aportul caloric de care organismul vostru are nevoie.
Astăzi, vă propunem salata marocană, recomandată şi de portalul culinar.ro. Salata marocană este alcătuită din două părţi, prima parte este formată din orez, ton la conservă şi porumb, toate asezonate cu un dressing din maioneză, ulei de măsline, muştar şi zeamă de lămâie, iar a doua parte este alcătuită din legume fierte sau proaspete.
Ingrediente
- 3 cartofi fierți
- o salată verde
- 500 gr morcov fierți
- 500 gr roșii
- 2 castraveți medii
- 1 adrei gras mare
- o sfeclă mare,fiartă
- 200 gr orez fiert
- o conservă de ton
- o conservă de porumb
- 2-3 ouă fierte
- 150 gr maioneză
- 150 ml ulei
- o lingură de muștar
- zeamă de la o lămâie
- 200 gr măsline
- sare
Mod de preparare
Facem un dressing din două linguri de maioneză, o lingură de muștar și 1-2 linguri de zeamă de lămâie. Amestecăm bine și peste dressing adăugăm orezul fiert, conservă de ton și 1/4 din conservă de porumb. Amestecăm bine totul, potrivim cu sare și lăsăm deoparte până ne ocupam de legume.
Tăiem cartofii, morcovii și sfeclă în cubulețe și se asezonăm cu o lingură de ulei de măsline și sare punând fiecare legume într-un bol separat. Tăiem roșiile cherry în sferturi, castraveții felii iar ardeiul gras în cubulețe. Punem salată cu orez într-un bol rotund și o răsturnăm pe platoul de servire pe care l-am tapetat cu frunze de salată. Scoatem bolul cu grijă, astfel încât să ne rămână salată în formă bolului (vezi video). Pornind în mijloc, cât mai aproape de salată de orez, spre margine, aranjăm grămăjoare din fiecare luguma, alternând culorile pentru a arată cât mai frumos (vezi video). Adăugăm apoi măslinele și feliile de ou fiert. Stropim apoi totul cu ulei de măsline și zeamă de lămâie și decoram cu pătrunjel tocat, și dacă va place, și cu puțină maioneză.
Foto: ecuisine.ro
Citeste si:
REŢETA ZILEI: MIERCURI - Îngheţată de casă cu vanilie şi zmeură
REŢETA ZILEI - MARŢI: Sărăţele cu brânză! Gustoase şi uşor de preparat