REŢETA ZILEI - LUNI: Crema de zahăr ars, desertul copilăriei
Publicat pe 18.04.2016 la 16:50 Actualizat pe 18.04.2016 la 16:56
Crema de zahăr ars ne aminteşte clar de copilărie. Imaginea mamei care gătea deliciosul desert va fi tot timpul întipărită în mintea noastră.
Crema de zahăr ars ne aminteşte clar de copilărie. Imaginea mamei care gătea deliciosul desert va fi tot timpul întipărită în mintea noastră.
Aşa că, pentru astăzi vă propun o reţetă pe care să o gătiţi cu plăcere, potrivit prinţesapolonic.ro. Crema de zahăr ars!
Ingrediente:
- 10 ouă ecologice
- 1 litru de lapte
- 250 g de zahăr brun
- o lingură extract de vanilie
- căpşune sau alte fructe răcoroase pentru servit
Mod de preparare
Am caramelizat 150 g de zahăr brun şi l-am turnat aşa, fierbinte, într-o tavă rotundă. Am rotit bine tava, astfel încât caramelul să se întindă peste tot, înclusiv pe părţile laterale şi l-am lăsat să se odihnească. Apoi am luat un vas încăpător şi am bătut ouăle spumă cu restul de zahăr şi extractul de vanilie. Am adăugat laptele şi am continuat să bat compoziţia bine, bine de tot. La final am turnat-o în tava în care s-a întărit caramelul şi am băgat-o la cuptor: o oră şi 20 de minute - o oră şi jumătate, la 160 de grade! Mai e ceva important: crema de zahăr ars se coace în baie de aburi! Aşa că înainte de a pune tava în cuptor, aşezaţi-o peste un vas în care aţi pus apă.
Crema de zahăr ars se răceşte la temperatura camerei şi se ţine câteva ore la frigider înainte de a fi savurată. Când musafirii sunt pregătiţi pentru desert, trebuie doar să răsturnaţi tava pe un platou. Se feliază, se decorează cu fructe proaspete şi se consumă cu simţ de răspundere!
sursa foto: printesapolonic.ro
A.P.
CITEŞTE ŞI:
REŢETA ZILEI - Sâmbătă: Prăjitura Jerbo, un deliciu de zile mari
REŢETA ZILEI: VINERI - Pască dietetică à la Bahmu! Cum s-o faci fără aluat
REŢETA ZILEI - JOI: Prăjitura cu morcovi, cu numai 200 de calorii