REŢETA ZILEI - LUNI: Tăieţei cu nucă şi mac
Publicat pe 29.02.2016 la 16:22 Actualizat pe 29.02.2016 la 16:26
Pastele cu nucă şi mac sunt o gustare delicioasă şi săţioasă. Reţeta este una foarte simplă şi rapid de preparat. Se poate servi atât ca cină, cât şi ca desert.
Pastele cu nucă şi mac sunt o gustare delicioasă şi săţioasă. Reţeta este una foarte simplă şi rapid de preparat. Se poate servi atât ca cină, cât şi ca desert.
Ingrediente: 300 g tagliatelle, 150 g nucă, 50 g mac, 3-4 linguri de stafide, 7-8 linguri de zahăr, 1 linguriţă scorţişoară, 1 lingură de unt
Mod de preparare: se fierb pastele în apă multă şi un strop de sare. Între timp, se macină la robotul de bucătărie nuca şi macul. Cele două se amestecă împreună cu zahărul şi scorţişoara, apoi se adaugă stafidele care în prealabil au fost înmuiate în puţină apă călduţă cu un strop de esenţă de rom.
Se scurg pastele şi se aşează într-un bol mare. Se adaugă untul peste pastele fierbibţi şi se amestecă până ce se topeşte, apoi se pune amestecul de nucă şi mac, adăugându-se şi stafidele scurse în prealabil de apă. Se amestecă bine şi se servesc calde sau reci, după preferinţă.
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI - SÂMBĂTĂ: Prăjitură cu coacăze şi cremă de brânză
REŢETA ZILEI - VINERI: Chec delicios cu miez de nucă. Este pufos şi are un gust extraordinar
A.E.D.