REŢETA ZILEI - MARŢI: Paste cu fructe de mare şi sos pesto
Publicat pe 09.06.2015 la 16:38 Actualizat pe 09.06.2015 la 16:49
Pastele cu fructe de mare şi sos pesto sunt o reţetă ideală pentru o masă uşoară de vară. Săţioase şi gustoase, pastele cu fructe de mare şi sos pesto îi vor cuceri pe invitaţii tăi la cină.
Pastele cu fructe de mare şi sos pesto sunt o reţetă ideală pentru o masă uşoară de vară. Săţioase şi gustoase, pastele cu fructe de mare şi sos pesto îi vor cuceri pe invitaţii tăi la cină.
Ingrediente: 300 gr paste, 300 gr fructe de mare, 20 frunze de busuioc, 4 căţei de usturoi, 50 ml ulei de măsline, 3 linguri de parmezan ras şi sare.
Mod de preparare: Se pun pastele la fiert cu apă şi sare, iar fructele de mare se fierb şi ele separat timp de 5 minute, tot în apă cu sare.
Pentru sosul pesto, busuiocul, usturoiul, uleiul de măsline, sarea şi parmezanul se pun în blender şi se amestecă până ce formează o pastă fină. Într-un castron mare, se amestecă apoi fructele de mare, sosul pesto şi pastele.
Citeşte şi