Reţeta zilei: Marţi - Somon în foietaj, cu orez şi mazăre
Publicat pe 26.04.2016 la 15:00 Actualizat pe 26.04.2016 la 15:56
Astăzi avem o nouă propunere pentru tine marca Nicolai Tand: Somon în foietaj, cu orez şi mazăre. E simplu de făcut, iar rezultatul final te face să nu mai laşi nimic în farfurie.
Astăzi avem o nouă propunere pentru tine marca Nicolai Tand: Somon în foietaj, cu orez şi mazăre. E simplu de făcut, iar rezultatul final te face să nu mai laşi nimic în farfurie.
Ingrediente
- Pentru 4 porții:
- 800 g somon
- 200 g mazăre
- 250 g orez
- 1 ou
- 1 lingură unt
- 50 ml ulei de măsline
- 1 buc. foietaj
- piper roșu
- 1 legătură mărar
- 1 lămâie
- sare
Mod de preparare
Preparăm mai întâi o marinadă pentru somon. Tocăm piperul și mărarul mărunt și le amestecăm într-un vas, cu ulei de măsline și sare.
Stropim somonul cu puțină zeamă de lămâie, apoi, cu o pensulă, îl ungem cu marinadă preparată anterior.
Îl îmbrăcăm în foietaj, iar cu vârful unui cuțit, crestam foietajul în formă de solzișori.
Ungem foietajul cu ou bătut și dăm somonul la cuptor până când foietajul este frumos rumenit, iar somonul bine pătruns.
Pentru garnitură, fierbem mazărea în apă cu sare, apoi o scoatem în apa rece cu gheață, pentru a-și păstra culoarea.
Spălam orezul în trei ape și îl fierbem după metoda clasică, iar la final de fierbere, adăugăm mazărea și o lingură de unt.
Servim somonul în foietaj cu orez și mazăre, asezonat cu felii de lămâie.
Citeşte şi:
Spanac cremos în pâine şi ou prăjit! Salivezi privind
REŢETA ZILEI - MIERCURI / Salată de caracatiţă, un preparat cu parfum mediteranean, extrem de gustos