REŢETA ZILEI - MARŢI: Tartă cu căpşuni şi ciocolată, fără coacere. Desertul perfect pentru 8 martie
Publicat pe 08.03.2016 la 16:35 Actualizat pe 08.03.2016 la 16:58
Data de 8 martie este o ocazie specială aşa că ideal ar fi să pregăteşti ceva bun. Prepară o tartă delicioasă cu căpşuni şi ciocolată, pentru care nu ai nevoie de coacere şi este gata în doar 15 minute.
Data de 8 martie este o ocazie specială aşa că ideal ar fi să pregăteşti ceva bun. Prepară o tartă delicioasă cu căpşuni şi ciocolată, pentru care nu ai nevoie de coacere şi este gata în doar 15 minute.
Iată cum se prepară potrivit savoriurbane.com.
Ingrediente:
- 300 g biscuiți cu cacao simpli
- 120 g unt topit (cu 82% grăsime)
- 300 g ciocolată amăruie (min 40% cacao)
- 300 ml frișcă naturală lichidă (smântână pentru frișcă) min 30% grăsime
- 300 g căpșuni frumoase, proaspete, nu foarte mari
- o linguriță pudra de gelatină + 150 ml apă (pentru glazurarea căpșunilor)
- 50 g coajă de portocală confiată
- 20 g fulgi de migdale
- câteva frunzulițe de mentă
Mod de preparare:
Această tartă cu căpșuni este una foarte rapidă. În 15 minute este gata şi se pune la frigider. Se așează biscuiții în vasul procesorului, este nevoie de două crăticioare: una cu untul pentru topit și altă cu frișcă pentru înfierbântat. Se rupe ciocolata bucățele.
Blatul din biscuiți zdrobiți (fără coacere)
Biscuiţii se macină fin, la blender sau cu un sucitor – se bagă biscuitiii într-o pungă și se zdrobesc manual. Untul se topeşte şi se lasă un pic la răcorit. Fundul formei se tapetează cu hârtie de copt. Apoi se toarnă untul topit peste biscuiții zdrobiți şi se amestecă bine cu o lingură. Apoi se rastoarnă conținutul procesorului în tava tapetată și se distribuie uniform pasta de biscuiți pe fundul ei. Se tasează bine cu fundul unui pahar cilindric. Apoi se toarnă cu paharul şi tasează bine și pe lateralele formei pentru a face o buza de 1-2 cm de biscuiți. Forma se dă la frigider pentru 15 minute (sau la congelator pentru 3-4 minute).
Ganache de ciocolată
Se aşează pe foc crăticioară cu frișcă și am înfierbântat-o fără să o aduc la fierbere. Se amestecă constant cu spatulă și am avut grijă să nu se umfle și să dea în foc. Am stins focul și am adăugat cubulețele de ciocolată în frișcă fierbinte. Se lasă 2 minute fără să amestec apoi, cu ajutorul unui tel mic se până ce acestea s-au topit și s-a format un ganache (ganaș) cremos și omogen. După care se lasă la răcorit, şi se spală căpăşunile şi se tale în jumătăţi. După care se ung cu gelatină şi se ornează cu coji de portocale confiate.
Foto: savoriurbane.com.
M.T.
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI - LUNI: Profiterol cu ciocolată şi îngheţată de vanilie! Gustul este fabulos
REŢETA ZILEI - DUMINICĂ: Prajitură "Diafană" - Nu ai cum să îi rezişti
REŢETA ZILEI - SÂMBĂTĂ: Cea mai bună prăjitură cu îngheţată! Te vei îndrăgosti instant de ea