Reţeta zilei - MIERCURI: Cea mai bună fasole cu ciolan. Ingredientul care îi dă un gust neobişnuit de bun
Publicat pe 25.11.2015 la 16:10 Actualizat pe 25.11.2015 la 16:34
Fasolea cu ciolan afumat este mâncarea tradiţională de 1 decembrie, fiind unul din felurile preferate de mâncare ale românilor.
Fasolea cu ciolan afumat este mâncarea tradiţională de 1 decembrie, fiind unul din felurile preferate de mâncare ale românilor.
Îţi propunem să încerci această reţetă care transformă fasolea cu ciolan într-un preparat cu un gust incredibil de bun. Ingredientele de mai jos dau o savoare neobişnuit de bună.
Conform Cevabun.ro, ingredientele şi modul de preparare sunt:
Ingrediente:
1 kilogram de fasole uscată (înmuiată peste noapte)
1 ciolan afumat
2 linguri de ulei
3 foi de dafin
1 ceapă albă mare
2 morcovi
1lingură boia de ardei
1 linguriţă rasă de oregano
1 linguriţă seminţe de coriandru măcinate
1 linguriţă de chimen
3 linguri de pastă de tomate
1 lingură de miere
sare şi piper
Preparare:
1.Fierbeţi ciolanul la foc mic, până când carnea prinde a se desprinde de pe os. După ce carnea a fiert, scoateţi-o din zeama în care a fiert şi lăsaţi-o să se răcească. Păstraţi zeama în care a fiert carnea.
2.În paralel cu ciolanul, fierbeţi fasolea în apă fără sare până când boabele sunt fierte pe jumătate.
3.Tocaţi ceapa şi tăiaţi morcovul rondele. Rumeniţi în ulei ceapa şi morcovul. Adăugaţi boia de ardei şi lăsaţi-o să se rumenească foarte puţin. Atenţie să nu o ardeţi!
4.Adăugaţi carnea de pe os, tăiată în bucărţi potrivit de mari, fasolea (fără apa în care a fiert) şi acoperiţi-o cu zeama în care a fiert carnea (fasolea trebuie să aibă relativ aceeaşi temperatură cu lichidul). Adăugaţi pasta de tomate, lingura de miere, foile de dafin, coriandrul măcinat şi chimenul şi lăsaţi să fiarbă la foc mic până când toate ingredientele sunt fierte. Asezonaţi cu sare şi piper.
Fasolea cu ciolan se serveşte (fără ciolan) cu murături.
Sursă foto radiotimisoara.ro
Citeşte şi
REŢETA ZILEI - LUNI: Ciocolată de casă cu biscuiţi! Uşor de preparat şi cu un gust incredibil de bun
REŢETA ZILEI - DUMINICĂ: Tocăniţă savuroasă de ciuperci de post