REŢETA ZILEI - MIERCURI: Chiftele care NU ÎNGRAŞĂ, perfecte pentru copii şi mămici "model"
Publicat pe 28.01.2015 la 16:30 Actualizat pe 28.01.2015 la 16:42
Ţi-e poftă de chiftele, dar nu vrei să mănânci prăjeli? Ei bine, îţi propunem pentru astăzi o reţetă de chiftele de curcan la cuptor, delicioase şi cu puţine calorii.
Ţi-e poftă de chiftele, dar nu vrei să mănânci prăjeli? Ei bine, îţi propunem pentru astăzi o reţetă de chiftele de curcan la cuptor, delicioase şi cu puţine calorii.
Chiftelele de curcan la cuptor sunt ideale pentru copii. Dacă vreţi să le daţi proteine, dar nu vă încântă ideea prăjelii, chifteluţele sunt ideea perfectă.
INGREDIENTE:
- 500-600 gr carne curcan tocată
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1/4 legătură pătrunjel
- 1 linguriță boia
- 3 linguri gris
- 1 lingură făină porumb
- sare (opțional)
- 5-6 linguri ulei măsline
- făină porumb/pesmet pentru pudrare
MOD DE PREPARARE:
Într-un vas se amestecă carnea de curcan cu: ceapă (tăiată fîn); morcovul (dat pe răzătoarea fină); pătrunjelul (tocat mărunt); 3 linguri gris; 1 lingură făină de porumb și 2 linguri de ulei. Amestecul trebuie să fie consistent și să se desprindă cu ușurință de mână udă/unsă.
Pregătiți din amestecul făcut chiftele după formă preferata și pudratile cu făină de porumb sau pesmet. Puneți chiftelele într-o tavă unsă cu ulei și dați la cuptor pentru 35-40 de minute, la temperatură de 180 grade.
La jumătatea timpului de coacere, întoarceți chftelele de pe o parte pe altă, să fie bine pătrunse.
D.C.
foto: retetecopii.com
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI - DUMINICĂ: Prăjitură cu rom şi vişine, desertul pentru un weekend perfect
REŢETA ZILEI - VINERI: Pâine de casă fără frământare şi fără gluten