REŢETA ZILEI - MIERCURI: Desert afrodisiac "explozia dragostei”
Publicat pe 11.03.2015 la 14:55 Actualizat pe 11.03.2015 la 14:41
Mălina, una dintre concurentele de la "Hell's Kitchen - Iadul Bucătarilor, a dezvoltat o pasiune pentru Chef Cătălin Scărlătescu, şi e hotărâtă să ajungă din bucătărie la inima lui. După ce a intrat în cel mai intens show culinar, Mălina şi-a scos prima armă din "arsenal": un desert afrodisiac, cu care e sigură că orice bărbat poate fi cucerit.
Mălina, una dintre concurentele de la "Hell's Kitchen - Iadul Bucătarilor, a dezvoltat o pasiune pentru Chef Cătălin Scărlătescu, şi e hotărâtă să ajungă din bucătărie la inima lui. După ce a intrat în cel mai intens show culinar, Mălina şi-a scos prima armă din "arsenal": un desert afrodisiac, cu care e sigură că orice bărbat poate fi cucerit
Ai nevoie de:
- 400 g ciocolata alba
- 150 ml smantana dulce
- 180 ml lapte
- 5 g fulgi chilly
- 1 pastaie vanilie
- 10 g foi gelatina
- 250 ml smantana pentru frisca
- 250 g fructe de padure
- 250 g zahar
- 150 g vin rosu
- 200 g biscuiti digestivi
- 200 g inghetata vanilie
Mod de preparare
Se topeste ciocolata pe bain marie impreuna cu smantana dulce, dupa care se lasa la racit. Separat se bate frisca fara motiv J impreuna cu 100 g de zahar si se adauga vanilia. Intre timp se pun la hidratat foile de gelatina in apa calduta. Cand frisca are consistenta dorita se incorporeaza cu ciocolata topita si cu gelatina. Compozitia rezultata se toarna in forme de silicon, dupa preferinta, si se dau la frigider pentru circa 2 ore. Se pun la foc mediu vinul, zaharul ramas, fulgii de chilly si fructele de padure. Se lasa la foc pana se reduc, iar in momentul cand avem consistenta de sos si taria vinului s-a evaporate, il putem da deoparte. Desertul se serveste rece, impreuna cu sosul de fructe care se va prelinge deasupra, iar langa se vor faramita biscutii, care vor forma un pat pentru inghetata de vanilie, peste care vom pune niste fulgi de chilly.
Foto: retete cochete
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI - LUNI: Chef Cătălin Scărlătescu dezvăluie reţeta sa secretă pentru MUCENICI