REȚETA ZILEI: Prăjitură cu covrigei, căpșuni și cremă de brânză
Publicat pe 25.03.2018 la 10:45 Actualizat pe 25.03.2018 la 10:50
Pentru rețeta zilei, vă recomandăm un desert care poate face orice zi de duminică mai dulce. Este perfectă pentru un moment de răsfăț în singurătate sau pentru adunări cu prieteni sau familie.
Pentru rețeta zilei, vă recomandăm un desert care poate face orice zi de duminică mai dulce. Este perfectă pentru un moment de răsfăț în singurătate sau pentru adunări cu prieteni sau familie.
Toate ingredientele din prăjitura cu covrigei și căpșuni sunt cu calorii reduse, deci poți să savurezi acest deliciu, fără să te simți vinovat!
Ingrediente:
- 450 g căpșuni proaspete
- 1 cutie de jeleu de căpșuni, fără zahăr
- 235 ml apă fiartă
- 118 ml apă rece
- 85 g covrigei, zdrobiți în firmituri
- 26 g zahăr granulat
- 70 g unt nesărat, topit
- 226 g cremă de brânză light, la temperatura camerei
- 1 linguriță esență de vanilie
- 57 g zahăr granulat
- 15 ml lapte
- 235 ml friscă lichidă, light
Mod de preparare:
1. Decojește căpșunile și taie-le în cubulețe. Pune-le la frigider.
2. Într-un castron de mărime medie, combină jeleul de căpșuni cu apa fiartă. Amestecă până când gelatina s-a dizolvat. Adaugă apa rece, apoi pune la frigider.
3. Zdrobește covrigeii în firmituri, apoi amestecă-i cu cele 26 g de zahăr și cu untul topit.
4. Întinde amestecul de covrigei pe fundul unei tăvi pătrate, formând un blat. Ține la frigider.
5. Într-un castron mediu, amestecă brânza, vanilia, 57 g de zahăr și laptele, folosind un mixer. Când obții o cremă fină, adaugă și frișca.
6. Întinde crema pe blatul de covrigei.
7. Verifică mixul de jeleu. Dacă a ajuns deja la textura de gelatină dorită, adaugă căpșunile. Dacă nu, ține blatul de covrigei cu cremă la frigider până se întărește.
8. Când jeleul e gata, adaugă-l peste stratul de cremă de brânză.
9. Ține la frigider timp de 2-3 ore, apoi servește.
Poftă bună!
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.P.