REŢETA ZILEI: Prăjitură cu merişoare, afine şi fulgi de ciocolată
Publicat pe 26.03.2018 la 18:37 Actualizat pe 26.03.2018 la 18:53
Ce spui de o prăjitură cu umplutură de afine şi fulgi de ciocolată? Cum îţi sună dacă adaugi şi câteva merişoare după gust? Ai nevoie doar de voinţă şi iubire în a găti. Combinaţia între merişoare şi afine o să îţi provoace "o explozie de plăcere" a papilelor gustative.
Ce spui de o prăjitură cu umplutură de afine şi fulgi de ciocolată? Cum îţi sună dacă adaugi şi câteva merişoare după gust? Ai nevoie doar de voinţă şi iubire în a găti. Combinaţia între merişoare şi afine o să îţi provoace "o explozie de plăcere" a papilelor gustative.
Prăjitura cu merişoare, afine şi fulgi de ciocolată este adresată iubitorilor de gusturi acrişoare. Îţi propunem să o încerci chiar la tine în bucătărie.
Ingrediente:
- 2 ceşti (215g) afine uscate şi 1 cană de merişoare (100g)
- 3 sau 4 ceşti (155g) de zahăr
- 1 linguriţă amidon de porumb
- 3 linguri de apă
- 2 ceşti (302g) biscuiţi de ciocolată
- 5 linguri (70g) cremă de casă, topită
- 1 linguriţă de vanilie
- 3 linguri de făină de uz general
- 1 ceaşcă de smântână
- 4 ouă mari, la temperatura camerei
Mod de preparare:
Mixaţi afinele, zahărul şi amidonul de porumb. Lăsaţi compoziţia să se răcească. Încălziţi cuptorul şi ungeţi marginile tăvii în care aşezaţi conţinutul. Combinaţi ingredientele într-un castron mic şi coaceţi crusta timp de 10 minute. Încălziţi crema de biscuite până când începe să fiarbă şi apoi adăugaţi fulgii de ciocolată. Nu uitaţi să amestecaţi brânza cremă cu zahărul, făina şi ouăle. Puneţi câteva linguriţe cu merişoare peste umplutura de brânză. Lăsaţi să se răcească în frigider!
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.G.