Turtă dulce cu glazură de merişoare
Publicat pe 04.08.2017 la 09:59 Actualizat pe 04.08.2017 la 10:35
Vă este poftă de ceva gustos, dulce-acrişor? Această reţetă de turtă dulce cu glazură de merişoare este propunerea noastră. Soluţia perfectă pentru un desert delicios şi cu siguranţă pe gustul tuturor.
Vă este poftă de ceva gustos, dulce-acrişor? Această reţetă de turtă dulce cu glazură de merişoare este propunerea noastră. Soluţia perfectă pentru un desert delicios şi cu siguranţă pe gustul tuturor.
INGREDIENTE:
- Încearcă şi: O masă sănătoasă! Cea mai bună reţetă de falafel
- Pentru turta dulce-
- Un ou de în (o lingură de făina amestecată cu semnţte de în şi trei linguri de apă)
- 1/2 ceşcă de făină de sorg;
- O ceşcă de de făină de migdale;
- 1/4 ceaşcă de făină de orez;
- O linguriţă de praf de copt;
- 1/2 linguriţă de sare;
- 1/2 ceaşcă zahăr organic;
- O linguriţă de ghimbir;
- 3/4 linguriţă de scorţişoară;
- 1/4 ceaşcă de ulei de nucă de cocoș;
- 3/4 ceaşcă de lapte de migdale;
- 1/4 ceaşcă de melasă;
- O linguriţă de extract de vanilie;
- Pentru glazură-
- O ceaşcă de merişoare proaspete;
- 1/4 lingură de coajă de portocale;
- 1/4 ceaşcă de apă;
- O cană de zahăr organic;
- 1/4 linguriţă de sare;
- Încearcă şi: Un prânz rapid şi savuros! Paste cu cremă de unt
Mod de preparare:
Se preâncălzeşte cuptorul la o temperatură de 170 de grade. Se tapetează o tavă cu şase cavităţi cu ulei de nucă de cocoș. Într-un vas mic, se pregăteşte oul de în şi se lasă deoparte. Într-un alt bol se combină făina de sorg, făina de migdale, făina de orez, praful de copt, sarea şi zahărul. Se adaugă uleiul de nucă de cocoș, laptele de migdale, melasa şi extractul de vanilie. Se amestcă până ce toate ingredientele se combină perfect. Se adaugă oul de în şi se amestecă până ce se obţine un aluat omogen.
Se toarnă aluatul în tava, aproximativ 3/4 din aluat în fiecare cavitate. Se introduce tava la cuptor şi se gateşte timp de 19-20 de minute până ce gogoşile de turtă dulce capătă culoarea maro-aurie.
În timp ce turta dulce se răceşte se prepară glazura de merişoare. Se pun merişoarele, coaja de portocale, şi apaîntr-o cratiţă la foc mic. Se mestecă constant şi se zdrobesc merişoarele atunci când acestea încep să se înmoaie. Se fierbe până amestecul devine omogen, asemănător unui gem. După ce amestecul de merişoare este răcit se mixează în vasul unui blander alturi de zahărul organic. Se adaugă glazura peste turta dulce, iar deasupra se presară nucă de cosos. Se serveşc imediat.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram. Ne poti da follow aici.