REŢETA ZILEI - Sâmbătă: Prajitură Craiasa Zăpezilor
Publicat pe 02.04.2016 la 15:15 Actualizat pe 02.04.2016 la 16:23
Pentru astăzi la reţeta zilei vă propunem să încercaţi prăjitura "Crăiasa Zăpezilor". Este un preparat simplu şi gustos, tocmai bun pentru o zi de weekend.
Pentru astăzi la reţeta zilei vă propunem să încercaţi prăjitura "Crăiasa Zăpezilor". Este un preparat simplu şi gustos, tocmai bun pentru o zi de weekend.
Ingrediente
5 ouă
5 linguri de zahăr
5 linguri de făină
coajă rasă de portocală
300 g ciocolată albă
400 g frișcă
un pliculeț de zahăr vanilat
200 g fructe confiate
100 g stafide
o lingură de lichior de fructe
Mod de preparare
Se separă albușurile de gălbenușuri. Se băț albușurile spumă cu cinci linguri de zahăr și se adaugă pe rând gălbenușurile. Se încorporează făină, amestecând după fiecare lingură adăugată. Se coace într-o formă rotundă, unsă cu unt și tapetata cu făină, pentru aproximativ jumătate de oră. Când s-a răcit, se tăie pe jumătate. Se rupe ciocolată în bucățele și se așază într-un vas în baie de aburi, amestecând până se topește. Se bate jumătate din cantitatea de frișcă și se tăie fructele confiate în bucățele. Se amestecă ciocolată topită cu frișcă, stafidele, fructele confiate și lichiorul. Se întinde această cremă peste primul blat și se așază celălalt blat deasupra. Se bate restul de frișcă, se îmbrăca tortul și se da la rece.
Sursă foto culinar.ro
Citeşte şi
VIDEO / REŢETA ZILEI: JOI - Pâine de pizza! Pregăteşte-te de weekend cu ceva italienesc