REŢETA ZILEI - SÂMBĂTĂ: Tarta Tatin, "un dulce" la care ai voie în post
Publicat pe 07.03.2015 la 18:20 Actualizat pe 07.03.2015 la 18:52
Tradiţia spune că celebra tartă, devenită un clasic al patiseriei franceze, a fost creată printun accident, la Hotelul Tatin din Lamotte-Beauvron, în Franţa anului 1898.
Tradiţia spune că celebra tartă, devenită un clasic al patiseriei franceze, a fost creată printun accident, la Hotelul Tatin din Lamotte-Beauvron, în Franţa anului 1898.
Conform Culinar.ro, reţeta este una simplă şi gustoasă, tocmai bună pentru perioadă aceasta de post.
Ingrediente:
350 g foietaj cumpărat
4 mere mari
100 g zahăr
50 g margarină ramă
1 linguriţă scorţişoară
1 lămâie
Mod de preparare
Merele se curăţă de coajă, se scot cotoarele, se taie felii mai groase şi se stropesc cu zeamă de lămâie. Merele se aşază în formă de floare într-o formă de tartă unsă cu margarină. Zahărul se amestecă cu scorţişoara şi se presară peste mere. Untul se taie cubuleţe mici şi se pun deasupra, peste mere.
Tava se bagă la cuptorul preîncălzit până se topeşte zahărul şi untul, se scoate tava şi deasupra se aşază foaia de aluat, apăsând pe margini spre interior. Se dă tava la cuptor, la foc mediu până se rumeneşte deasupra. Se scoate tava din cuptor, se lasă să se răcorească puţin apoi se răstoarnă pe un platou, după care se pudrează cu zahăr vanilat.
Sursă foto Youtube
Citeşte şi
REŢETA ZILEI - JOI: Tort "Sărutul Soarelui", un desert pentru zile înnorate
Reţeta zilei - Miercuri: Paste Singapore recomandate de Chef Cătălin Scărlătescu
E.V