REȚETA ZILEI: Somon glazurat cu ghimbir şi zahăr brun
Publicat pe 04.04.2018 la 11:20 Actualizat pe 04.04.2018 la 11:35
Dacă vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu un prânz delicios , reţeta propusă azi este soluţia potrivită. Fileul de somon este un preparat plin de savoare ce se prepară foarte uşor.
Dacă vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu un prânz delicios , reţeta propusă azi este soluţia potrivită. Fileul de somon este un preparat plin de savoare ce se prepară foarte uşor.
Este indicat să incluzi zilnic carnea de peşte în alimentaţia ta. Iar somonul este un peşte simpul şi rapid de preparat.
Pentru reţeta propusă ai nevoie de somon, pastă miso ( o poţi găsi în magazinele specializate, miso fiind un ingredient japonez), ghimbir și zahăr brun pentru o aromă maximă!
Aceasta este lista completă de ingrediente:
Fileuri dezosate, fără piele, de somon (proaspete sau dezghețate, dacă sunt congelate), în funcţie de numărul de persoane pentru care găteşti
1 lingură de ulei de măsline
1/4 cană de zahăr brun
2 linguri de pastă miso
2 linguri de sos de soia
2 lingurițe de ghimbir măcinat sau o lingură de ghimbir proaspăt tocată
2 căţei de usturoi zdrobiţi,
pastă de chili
apă (ajustați cantitatea pentru a obține o glazură grosă ), sare și piper
Instrucţiuni:
1. Condimentaţi cu sare şi piper fileurile de somon
2. Într-un castron mediu, faceți glazura combinând zahărul brun, pasta miso, sosul de soia, ghimbirul măcinat, usturoiul și pasta de chili. Adăugați puțină apă, dacă este necesar, pentru a fi subțire.
3. Încălziți o tigaie mare şi adăugaţi ulei de măsline. Când se încălzește uleiul, adăugați pește, cu latura mai grasă în jos. Gătiţi aproximativ 4 minute, ungeţi peştele cu glazură şi întoarceţi. Coaceți pe cealaltă parte pentru încă 4 minute. Nu țineți prea mult. Peștele trebuie să fie fragil, dar nu uscat.
Îndepărtați din tigaie și acoperiţi peştele cu glazura rămasă, dacă doriți.
Ca şi garnitură, puteţi servi somonul cu orez fiert simplu sau cu legume fierte.
Timp total de pregătire: 25 de minute.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
C.L.