REȚETA ZILEI: "Tocana oierului" cu mazăre și cartofi
Publicat pe 19.03.2018 la 11:21 Actualizat pe 19.03.2018 la 11:36
Tocana oierului este un preparat din carne de miel, tradițional din Scoția. Delicios și sățios!
Tocana oierului este un preparat din carne de miel, tradițional din Scoția. Delicios și sățios!
Tocana oierului se gătește cu carne de miel, multe legume și condimente și este un preparat foarte hrănitor. Dacă nu sunteți fan al cărnii de miel, puteți încerca să-l preparați cu vită sau carne de porc.
Ingrediente:
- două linguri de ulei
- ceapă roșie tocată
- doi morcovi tocați
- patru căței de usturoi
- o jumătate de kilogram de carne de miel tocată
- sare
- piper
- o lingură de făină
- 100 grame de pastă de tomate
- o cană de supă de pui
- o lingură sos Worcestershire
- două linguri de rozmarin tocat
- o cană de porumb fiert
- o cană de mazăre
- brânză cheddar
- doi-trei cartofi mari
Mod de preparare: Preîncălzește cuptorul la 200 de grade și pune cartofii la fiert. Pune ulei în tigaie și adaugă ceapa și morcovii. Lasă pe foc vreo 3-4 minute și pune și usturoiul. Adaugă carnea de miel și lasă să se călească timp de 5 minute. Adaugă și făina pentru omogenizare. Apoi, adaugă pasta de tomate, supa de pui, sosul Worcestershire, rozmarin și amestecă bine. Lasă focul mai mic și mai lasă la gătit 12 minute. Adaugă și porumbul cu mazărea și mai lasă pe foc 20 de minute. Apoi, într-un vas pentru cuptor, adaugă cartofii zdrobiți cu furculița și, pe deasupra, amestecul de carne. Pune brânză pe deasupra și bagă la cuptor pentru 20 de minute. Pentru servirea tocanei, lasă 15 minute la răcit înainte să o așezi pe farfurii și se așează cu partea cu cartofii în sus, apoi se adaugă pătrunjel proaspăt tocat.
Poftă bună!