REŢETA ZILEI - VINERI: "Cuburi" de lapte, prăjitura de care te vei îndrăgosti
Publicat pe 20.03.2015 la 16:35 Actualizat pe 23.03.2015 la 16:08
Vrei să încerci ceva dulce şi extrem de delicios? Prepară "cuburile" cu lapte şi, cu siguranţă, nu vei regreta. Această prăjitură are un aspect incredibil şi te va face să savurezi fiecare bucăţică.
Vrei să încerci ceva dulce şi extrem de delicios? Prepară "cuburile" cu lapte şi, cu siguranţă, nu vei regreta. Această prăjitură are un aspect incredibil şi te va face să savurezi fiecare bucăţică.
Ingrediente:
- 1 pachet foi de pandișpan de cacao
- 1 litru lapte
- 100 grame amidon (sau făină)
- 4 linguri de zahăr
- 150 grame ciocolată albă
- 250 grame unt
- 150 grame zahăr
Glazură:
- 200 grame ciocolată cu lapte
- 5 linguri cu lapte
- 3 linguri cu zahăr
- 150 grame unt
Mod de preparare:
Amidonul sau făina se amestecă cu 4 linguri de zahăr și se adaugă o cană de lapte, treptat, că să nu facă cocoloașe. Restul de lapte se pune la fiert, se pune ciocolată albă ruptă în bucăți și se lasă la fiert. Când începe să fiarbă, se dă focul mic și se adaugă amidonul dizolvat în lapte. Se ține pe foc amestecând continuu că să nu se prindă de oală. O să fie destul de îngroșată atunci când dați cu lingură pe fundul oalei.
Trebuie să o lasaţi la răcit la temperatura camerei după care pregătiţi crema de unt. Acesta se mixează bine cu zahărul până devine o cremă.
Ulterior se adaugă în cremă de lapte, mixând până se omogenizează bine. Pentru glazură se pun toate ingredientele (ciocolată ruptă bucăți, laptele, zahărul și untul) într-un vas pe baie de aburi. Nu trebuie să fiarbă ci doar să se topească, potrivit gustolandia.ro
Trebuie să amestecați până devine cremă și apoi lăsați să se răcească. Când s-a răcit, mixați bine ciocolată și treceţi la asamblarea prăjiturii.
Puneţi o foaie de pandișpan, cremă de lapte, glazură de ciocolată și tot așa de 4 ori şi băgaţi-o rapid la frigider.
Citeşte şi: