REŢETA ZILEI - VINERI: Shaorma de pui, pregătită în casă! Ce spui, o încerci?
Publicat pe 30.01.2015 la 16:02 Actualizat pe 30.01.2015 la 16:31
Ţi-e poftă de shaorma, dar vrei să fii sigur de prospeţimea ingredientelor? Atunci o poţi prepara acasă după reţeta de mai jos.
Ţi-e poftă de shaorma, dar vrei să fii sigur de prospeţimea ingredientelor? Atunci o poţi prepara acasă după reţeta de mai jos.
INGREDIENTE:
Pentru lipii:
250 gr făină
150 ml apa
13 gr drojdie
1 linguriță rasă de zahăr
1/4 linguriță sare
Pentru marinarea puiului:
1 piept de pui dezosat
2 linguri ulei
3 linguri de vin
sare
piper
1/2 linguriță boia de ardei dulce
1 cățel de usturoi
Pentru umplut:
5 cartofi mari
1/2 linguriță boia de ardei dulce
2 linguri ulei
sare
varză verde
gogoșari în oțet
castraveți murați
ketchup dulce
sos de maioneză
MOD DE PREPARARE:
Lipiile:
Apa o punem într-un ibric și o punem pe foc până devine călduță. Într-un bol punem făină și sarea. Drojdia o dizolvăm în puțină apă călduță și cu zahăr, apoi o turnăm peste făină. Punem și apă treptat, frământăm până obținem un aluat omogen și nelipicios. Îl lăsăm 30 de minute la crescut într-un loc călduț. Presărăm pe masă puțină făină, rupem 4 bucăți de aluat și le întindem cu sucitorul până obținem niște foi foarte subțiri. Le coacem pe rând într-o tigaie teflonata dar fără pic de ulei.
Pieptul de pui:
Spălam pieptul de pui, îl porționăm și îl batem cu ciocanul de șnițele dar foarte puțin să nu le facem prea subțiri. Într-un vas amestecăm uleiul, vinul, sare, piper, boia de ardei și usturoiul pisat, apoi dăm drumul bucăților de pui și le lăsăm 30 de minute la frigider. Încingem o tigaie grill (cu această ocazie am testat tigaia grill primită în urmă concursului Top Chef sponsorizat de cei la Bilancia, cărora le mulțumesc foarte mult), rumenim puiul de ambele părți, apoi îl tăiem fâșii pe lung. Curățăm cartofii, îi spălam și îi tăiem bețigașe.
Îi amestecăm într-un vas cu 2 linguri de ulei, sare, boiaua de ardei, apoi îi punem într-o tavă pe hârtie de copt. Introducem tava în cuptor și îi lăsăm până sunt bine pătrunși și rumeniți. Varza o tăiem fideluţă și o frecăm cu puțină sare. Castraveții murați îi facem cubulețe, iar gogoșarii felii subțiri. Luăm câte o lipie și o umplem cu fâșii de pui, cartofi, castraveți murați, gogoșari, varză, iar deasupra sos de maioneză și ketchup.
Le împachetăm strâns, iar la un capăt le punem câte o punguță și le legăm că să putem servi. Puteți pune rondele de ceapă, felii de roșii și tot ce vă mai place, potrivit culinar.ro.
Poftă bună!
D.C.
foto:culinar.ro
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI - MIERCURI: Chiftele care NU ÎNGRAŞĂ, perfecte pentru copii şi mămici "model"
REŢETA ZILEI - DUMINICĂ: Prăjitură cu rom şi vişine, desertul pentru un weekend perfect