Sărbătoarea zilei de 8 octombrie: Sfânta Pelaghia

Dacă nu poţi să ţii pasul cu sărbătorile creştineşti din fiecare zi, astăzi ar trebui să fii puţin atent la numele celor din jurul tău.

Sfânta Pelaghia a trăit în secolul V şi a fost înzestrată de Dumnezeu cu o frumuseţe trupească unică. Înainte de convertirea sa la creştinism, aceasta purta numele de Margareta. Darul pe care-l avea, frumuseţea, a folosit-o la desfrânare. Într-o zi, aceasta a trecut pe lângă o biserică în care episcopul Non predica, aşa că s-a oprit să-i asculte predica. Atunci când episcopul a văzut-o, i-a spus: "Luaţi aminte la femeia aceasta, de la care eu multă învăţătură am aflat. Socotiţi câte ceasuri a zăbovit în camera ei, spălându-se şi îmbrăcându-se cu ales veşmânt şi împodobindu-se la oglindă cu multă grijă, numai ca să arate mai frumoasă decât celelalte femei, în faţa oamenilor. Iar noi, care dorim din toată inima să fim bineplăcuţi lui DUmnezeu, ne lenevim şi nu ne silim să împodobim păcătosul nostru suflet, nu ne sârguim să-l spălăm cu lacrimile pocăinţei, nici să-l împodobim cu margaritarele faptelor bune, ca să ne înfăţişeze cu veşmânt cuviincios în faţa lui Dumnezeu".

Cuvintele lui i-au schimbat viata "Margaretei" cu totul. După ce a primit botezul şi a devenit Pelaghia, aceasta s-a retras într-o chilie pe Muntele Măslinilor.
La trei ani după, a fost cercetată de diaconul episcopului Non, Iacov. Când a revenit după trei zile a găsit-o moartă şi i-a îngropat trupul cu cinste.

Astăzi o mai pomenim pe Sfânta Cuvioasă Taisia.

Sursă foto: crestinortodox.ro

A.C.

Citeşte şi:

Sărbătoare mare pentru români! Ce sfinţi prăznuim astăzi?

Sărbătoare importantă astăzi! Românii sărbătoresc un mare sfânt! Mulţi bărbaţi poartă acest nume

Mâine sărbătorim Acoperământul Maicii Domnului! CE RUGĂCIUNE trebuie să spui ca să ţi se rezolve toate problemele


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro