Scandalul tablourilor sute de mii de euro a reizbucnit! Decizie de ultimă oră a lui Valentin Ceauşescu

Fiul cel mare al fostului preşedintele Nicolae Ceauşescu se judecă de ani de zile cu autorităţile pentru averea confiscată la Revoluţie.

Valentin Ceauşescu va ajunge în faţa judecătorilor după ce s-a adresat din nou instanţei în procesul în care cere retrocedarea unor bunuri de sute de mii de euro confiscate în timpul Revoluţiei. Printre acestea şi "Natură moartă cu ulcică de aramă", tablou semnat de Gheorghe Petraşcu. Apelul formulat de Valentin Ceauşeascu vine după ce, în urmă cu un an, Judecătoria Sectorului 5 a respins cererearea formulată de acesta împotriva Muzeului Naţional de Artă al României şi Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Valentin Ceauşescu nu este la primul proces de acest fel. În urmă cu urmă cu cinci ani, printr-o decizie definitivă şi irevocabilă a Curţii de Apel Bucureşti, a primit 15 tablouri dintre cele 42 revendicate şi 9 obiecte de argint şi porţelan. Instanţa a motivat atunci decizia prin existenţa unui proces verbal în care scria că obiectele respective s-au găsit în reşedinţa lui Ceauşescu de la Snagov.
Printre obiectele de artă dobândite de Valentin Ceauşescu sunt două gravuri de Goya, tablouri de Tonitza, Petraşcu sau Pallady şi piese de porţelan.

Tablourile din patrimoniu moştenite de Valentin Ceauşescu sunt:

  •     Gheorghe Petraşcu - "Natură statică: Flori", "Interior cu femeie", "Natură statică: Urcior cu pere" şi "Peisaj: Casă ţărănească";
  •     Theodor Pallady - "Natură statică: Fructieră cu lamâie şi portocale", "Femeie în rochie oranj, citind", "Catedrala Notre Dame din Paris" şi "Peisaj: Port în Franţa";
  •     Nicolae Tonitza - "Portret: Cap de copil cu bonetă (Nelu)" şi "Peisaj de iarnă";
  •     Nicolae Dărăscu - "Natură statică: Mere, vas de aramă oriental";
  •     Max Arnold – „Peisaj portuar”;
  •     Dumitru Ghiaţă – „Peisaj”;
  •     Alexandru Ciucurencu – „Peisaj”;
  •     Ion Popescu-Negreni – „Peisaj”.

Citeşte şi

Victor Slav are probleme! Cum a ajuns prezentatorul în faţa judecătorilor!

Cream, clientă veche a judecătorilor! Nu ai să crezi ce probleme a avut cu legea!


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro