Singurul aliment pe care nu trebuie să îl speli niciodată înainte de a-l consuma. Recomandarea specialiștilor
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 30.04.2022 la 10:53
Actualizat pe 30.04.2022 la 10:53
Din motive de igienă, este adesea de preferat să speli fructele și legumele înainte de a le consuma. Cu toate acestea, te-ai gândit că această regulă nu este valabilă pentru fiecare produs în parte? Iată care este alimentul despre care specialiștii spun că nu trebuie spălat înainte de a-l consuma!
- Ce spun specialiștii despre acest aliment
- De ce nu trebuie să îl speli
- Secretul oricărei gospodine
Ai spălat vreodată un fruct sau o legumă după ce l-ai decojit, de teamă că această coajă ar putea afecta alimentul? Evitați să faceți acest lucru pe viitor, deoarece, în acest mod, distrugeți o bună parte din vitaminele pe care le conțin.
Singurul aliment pe care nu trebuie să îl speli
Este mai bine să spălați fructele și legumele înainte de a le curăța, pentru un maxim de vitamine. Înainte de a începe să pregătiți o masă, există un număr mare de alimente care ar trebui spălate.
Pentru a scăpa de eventualele reziduuri de pesticide, acest pas este chiar uneori inevitabil. Specialiștii sunt de părere că salata verde nu trebuie niciodată să fie spălată înainte de a fi consumată.
Orice fel de salată cu frunze care vine preambalată într-un recipient pe care scrie „spălat de trei ori” nu ar trebui să fie spălat înainte de pregătire, spun experții. Acestea se găsesc în aproape orice supermarket.
Beneficiile consumului de salată verde
Salata verde iceberg și salata românească sunt cele mai populare soiuri de salată consumate în întreaga lume. Salata românească este cunoscută și sub denumirea de salată verde și este considerată una dintre cele mai bogate în nutrienți dintre toate tipurile de salată.
În comparație cu valoarea nutrițională a salatei iceberg, salata românească are scoruri foarte mari. Are mai puțin sodiu și zahăr. Salata verde oferă beneficii uimitoare pentru sănătate pentru multe afecțiuni medicale.
Salata verde este o sursă bună de fier și cupru, ceea ce o face potrivită pentru tratarea și prevenirea anemiei. Fiind o sursă bună de calciu, fosfor și vitamina K, protejează și întărește țesutul osos.
Citește și: Ce se întâmplă dacă bei apă cu lămâie și bicarbonat de sodiu în fiecare dimineață, pe stomacul gol!