A murit cofetarul care a reinventat dulciurile! Roberto Linguanotto a fost răpus de o boală grea
Publicat pe 29.07.2024 la 14:47 Actualizat pe 29.07.2024 la 14:47
Roberto Linguanotto, cofetarul italian care a reinventat dulciurile, s-a stins din viață la vârsta de 81 de ani. A pierdut lupta cu o boală grea. El a fost recunoscut drept unul dintre „părinții” tiramisului.
- Roberto Linguanotto a murit
- Cofetarul care a reinventat dulciurile, răpus de o boală grea
Veste proastă pentru iubitorii de dulciuri! Unul dintre cei mai îndrăgiți cofetari din întreaga lume a murit. El ar fi inventat tiramisu încă de la începutul anilor 1970. La acea vreme, Roberto Linguanotto lucra la Alle Beccherie, un restaurant din Treviso, nordul Italiei.
Roberto Linguanotto s-a stins din viață
Roberto Linguanotto a fost descris drept un om muncitor, pasionat, rezervat și timid. Coferatul a inventat versiunea modernă a celebrului desert Tiramisu. El a lucrat ani buni în străinătate prin diferite restaurante.
Cofetarul era foarte pasionat de meseria pe care și-a ales-o. Nu există o singură poveste despre cum a fost inventat, de fapt, tiramisu. Cu toate acestea, una dintre ele susține teoria că Roberto Linguanotto ar fi reinventat rețeta din greșeală, într-un moment în care a scăpat mascarpone într-un castron în care se aflau câteva ouă și puțin zahăr.
Ulterior, acesta a pus aromă de cafea, dând un plus de savoare desertului cu ajutorul Albei di Pillo-Campeol, soția lui Ado Campeol, care era proprietarul restaurantului.
A fost servit pe o tavă rotundă cu degete înmuiate în cafea și două straturi de smântână și mascarpone.
Rețetă de tiramisu
Există multe variante de tiramisu pe care le poți încerca acasă. Noi vă prezentăm rețeta clasică a acestui desert delicios.
Ingrediente
- cacao
- două pachete de pișcoturi
- 6 ouă
- 170 g zahăr
- 270 g mascarpone
- 220 g frișcă lichidă
- 200 ml cafea
- un pliculeț zahăr vanilat
- esență rom
Mod de preparare
Pentru început, într-un bol se bat gălbenușurile cu zahărul pudră, iar apoi se adaugă albușurile și frișca. Amestecă întreaga compoziție cu mascarpone, după care pune zahărul vanilat și esența de rom.
Este foarte important să te asiguri că nu pui cafea fierbinte, ci puțin răcită. Trece pișcoturile prin ea. Ulterior, le așezi în tavă, după care torni cremă. Repetă procesul până se termină întreaga compoziție. Pentru un plus de savoare, la sfârșit se poate pudra cacao peste.
Desertul trebuie lăsat la frigider timp de aproximativ trei ore, iar apoi este gata de servit!
Citește și: Tragedie în lumea sportului! Fost portar la Dinamo, mort din cauza unei banale băi în piscină