Cât costă kilogramul de salam de zebră învelit în trei straturi de aur. Nu oricine își poate permite să cumpere
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 29.04.2023 la 18:41
Actualizat pe 29.04.2023 la 19:43
Dacă în prezent tot mai multe persoane își doresc să mănânce sănătos și produsele pe bază de făină de insecte sunt tot mai căutate, în Bergamo a fost inventat salamul din carne de zebră învelit în trei straturi de aur. Cât costă un kilogram de astfel de aliment. Prețurile nu sunt chiar pentru orice buzunar.
- Cât costă kilogramul de salam de zebră învelit în trei straturi de aur
- Nu oricine își poate permite să cumpere
Salamul din carne de zebră învelit în trei straturi de aur se adresează, fără doar și poate, unui segment de lux al pieței internaționale. Iată cât costă un kilogram și de unde provine carnea.
Cât costă kilogramul de salam de zebră învelit în trei straturi de aur
Un chef din Italia a inventat salamul din carne de zebră învelit în trei straturi de aur. Prețul pentru un kilogram este de 2.000 de euro. Evident, acest produs, care este făcut din carne de zebră (Equus Burchellii), din Africa de Sud, se adresează în special segmentului de lux, cu o clientelă în mare măsură internațională.
Pentru prepararea acestui salam, carnea de zebră este asezonată cu sare din Hawaii și mai multe condimente din întreaga lume și, ulterior, imediat ce este gata, acest preparat este acoperit în intregime cu 3 straturi de aur comestibil de 24kt. Producția, care tocmai a început, se desfășoară în văile zonei Bergamo și provine din munca în echipă a unui maestru măcelar și a unui aurar.
Potrivit descrierilor, salamul de zebră numit Zebranola are un gust unic, este moale, aromat și foarte rafinat.
Ce conţine salamul din Lidl, Kaufland sau Carrefour
În urma unui studiu amplu, pentru a afla ce conţine salamul din Lidl, Kaufland sau Carrefour, specialiștii de la Asociația Pro Consumatori (APC) au descoperit că 96% din sortimentele de salam feliat de pe piață conțin nitrit de sodiu, o substanță cu potențial cancerigen.
Pe lângă acestă substanță care nu este deloc bună pentru sănătate, în produse s-au mai găsit și 26 de aditivi alimentari și alte substanțe, respectiv: „eritorbat de sodiu, acid citric, glucono-delta-lactona, dioxid de siliciu, guma konjac, guma xantan, guma guar, esteri glicerici, aromatizant, trifosfat pentasodic, citrat trisodic, ribonucleotide disodice, cargenan, carmin, arome, monoglutamat de sodiu, nitrit de sodiu, nitrat de potasiu, acetat de sodiu, tartrat de sodiu, lactat de calciu, acid folic, difosfati de sodiu, trifosfati de sodiu, polifosfati de sodiu, acid ascorbic, ascorbat de sodiu, aroma de fum, acid izoascorbic”.
Citește și: Rețetă de salam de biscuIți cu banane. Desertul cu care nu ai cum să dai greș