Cum marinezi corect carnea de miel. Secretul pentru cel mai bun preparat la masa de Paște
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 14.04.2023 la 13:13
Actualizat pe 14.04.2023 la 13:13
Carnea de miel este preparatul-vedetă de pe masa de Paște, astfel că gospodinele se întrec în rețete din ce în ce mai delicioase. Un aspect important este marinarea, care trebuie să fie făcută corect, astfel încât să obții gustul pe care ți-l dorești. Iată care este secretul pentru cel mai gustos preparat.
- Cum să marinezi corect carnea de miel
- Secretul gospodinelor pricepute
Gospodinele știu cât de important este să gătești pe placul tuturor la masa în familie, iar acest lucru se întâmplă mai ales de Paște. De acolo nu poate să lipsească carnea de miel, care este un preparat surpriză pentru toată lumea. Împreună cu alte ingrediente, dar și marinat corect, aceasta se transformă într-o adevărată delicatesă.
Cum marinezi corect carnea de miel
Aceasta este o rețetă simplă, dar utilă pentru toate gospodinele care vor să gătească cea mai delicioasă carne de miel. Contrar așteptărilor, nu ai nevoie de foarte multe ingrediente sau de ceva special, ci doar de aceste informații care te vor ajuta.
Secretul pentru a marina carnea este felul în care tai ingredientele, nu doar tipul ingredientelor pe care le pui. Așadar, tot ce trebuie să faci este să speli foarte bine bucățile de carne și să le pui într-un recipient împreună cu plante aromatice în funcție de ce preferi. Acestea pot fi busioc, rozmarin, mentă, oregano, salvie, sau cimbru.
Ulterior, pe toate acestea le vei adăuga peste carne, împreună cu usturoiul. Este important să nu le dai mărunt. Pasul urmptor este să adaugi vin alb, ulei, zeama de la lămâie și puțin oțet într-un mixer și să le mixezi împreună. Amestecul rezultat îl vei adăuga peste carnea din tavă și peste ierburile aromatice.
Cum o pregătești pentru cuptor
Unul dintre cele mai importante lucruri este să te asiguri că ai turnat suficientă marinadă și în mod uniform peste toată carnea. Deasupra poți să pui și felii de lămâie, usturoi și boabe de piper. Toate acestea se vor îmbiba în carne după ce ai masat-o.
La urmă o vei acoperi cu o folie de plastic și o vei lăsa în frigider timp de 3 ore. După acest timp minim, poți să o gătești oricând la cuptor.
Citește și: Cum să îți dai seama dacă este proaspătă carnea de miel. Trucul simplu pe care trebuie să îl știi