Rețetă de macrou marinat la rece. Un preparat delicios, perfect pentru sezonul rece
Publicat pe 24.10.2022 la 22:03 Actualizat pe 24.10.2022 la 22:03
Orice gospodină își dorește să pregătească pentru cei dragi cele mai bune rețete pentru iarnă. Noi venim în ajutorul tău, dacă vrei să ai o cămară plină de delicatese, și îți prezentăm cum poți să faci la tine acasă macrou marinat la rece. Aceste este perfect pentru sezonul rece, însă poate fi consumat în orice perioadă a anului. De ce ingrediente avem nevoie și care este modul de preparare.
- Cea mai delicioasă rețetă de macrou marinat la rece
- De ce ingrediente avem nevoie
Dacă vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu un preparat delicios, dar nu mai știi ce să mai gătești, noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă rețetă de macrou marinat la rece. Iată cât de ușor îl poți face și tu, la tine acasă.
Ține cont cu strictețe de toți pașii de mai jos, iar apoi nu îți mai rămâne decât să te bucuri de un preparat special și gustos.
Rețetă de macrou marinat la rece
Ingrediente
- 3 foi dafin
- piper boabe
- boabe de muștar
- sare grunjoasă
- 1,2 kg macrou
- 600 ml apă
- 200 ml oțet
- 100 ml ulei
- 4 bucăți ceapă
- 4 morcovi
Modul de preparare
Pentru început, spălăm bine și curățăm peștele. Îl tăiem în rondele de aproximativ trei centrimetri. Punem sare pe ele, după care le punem într-un vas și le acoperim cu foile de dafin. Le lăsăm la frigider pentru cel puțin 24 de ore.
După ce a trecut timpul, punem la fiert apa cu o linguriță de sare, alături de ulei, foile de dafin, oțet și piper, iar apoi le lăsăm pe foc timp de trei minute. Le lăsăm la răcit. În tot acest timp curățăm și tocăm ceapa.
Curățăm și tăiem morcovii rondele. După ce au trecut cele 24 de ore spălăm peștele cu apă rece și ăl lăsăm la scurs. Punem peștele în borcane alături de ceapă și morcovi, iar apoi punem peste boabele de muștar.
Turnăm deasupra saramura rece, cât să acopere tot peștele, după care le punem capacele. Se țin la frigider timp de o săptămână, iar apoi sunt gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de măsline prăjite, umplute cu macrou. Un aperitiv italienesc delicios