Rețeta simplă cu orez și legume. Cum se prepară risotto cu macrou
Publicat pe 20.03.2022 la 21:03 Actualizat pe 20.03.2022 la 21:03
Pentru cei care adoră risotto, vă propun o rețetă gustoasă cu dovlecei și file de Lotka. O să vă placă cu siguranță.
- Cel mai bun risotto pe care l-ai mâncat vreodată
- Cum se prepară această rețetă delicioasă
Dacă ești iubitor de risotto, trebuie să încerci neapărat această rețetă. O să te cucerească din prima clipă. Pentru un preparat gustos și sănătos trebuie să folosești ingrediente de calitate. Iată cum se prepară.
Ingrediente
150 g orez pentru risotto
1 conservă file de macrou in sos tomat (115 g)
1 dovlecel mediu (cca 125 g)
1 ceapă mică
1 l supă de legume
1 lingură patrunjel tocat
Sare după gust
Piper după gust (opțional)
2 linguri ulei de măsline
Mod de preparare
Ceapa se toacă mărunt, iar dovleceii se taie în cubulețe potrivite. Se adaugă la călit într-o tigaie. Când ceapa devine translucidă, adăugăm orezul si amestecăm pe foc mediu aproximativ un minut. Se pune și macroul file, cu tot cu sosul tomat din conservă, si amestecăm încă un minut, pe foc mediu. Adăugăm în jur de 150 ml de supă fierbinte în tigaie, pătrunjelul tocat mărunt și amestecăm. După ce supa este absorbită de orez, adăugăm din nou 150 ml de supă și tot așa până când terminăm supa și orezul capătă acea consistență al dente. Risotto-ul este gata de servit. Poftă bună!