Rețetă de măsline prăjite, umplute cu macrou. Un aperitiv italienesc delicios
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 11.06.2022 la 22:21
Actualizat pe 11.06.2022 la 22:21
Într-adevăr, este un preparat atipic, dar este extrem de delicios. Odată ce îl vei încerca, îl vei prepara cât se poate de des. Măslinele prăjite, umplute cu macrou, sunt un aperitiv italienesc pe placul întregii familii. Cu siguranță nu vei da greș dacă îl vei pregăti pentru o masă cu cei dragi.
- Rețetă de măsline prăjite
- O rețetă italienească
- Cum să le prepari
Pentru această rețetă ai nevoie de măsline mari, fără sâmburi. Conserva de pește pe care o vom folosi va fi, de preferat, în ulei. Bineînțeles, macroul poate fi înlocuit și cu ton sau alt pește, după preferințe.
Rețetă de măsline prăjite, umplute cu macrou
Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara cele mai delicioase măsline prăjite umplute!
Ingrediente
- 25-30 măsline verzi mari
- 1 conservă macrou file
- 1 lingură capere
- 1 cățel usturoi
- 2 ouă
- 1 lingură parmezan ras
- 1 lingură pătrunjel tocat
- 100 g pesmet
- 100 g făină
- ulei de floarea soarelui pentru prăjit
Mod de preparare
Se scurge macroul și se pune într-un vas. Se adaugă un ou, pătrunjelul, parmezanul, caperele și usturoiul tocat mărunt. Se amestecă foarte bine și ulterior fiecare măslină se taie pe jumătate, pe lungime, dar nu până la capăt.
Toate măslinele se umplu cu compoziția pe care am obținut-o din macrou și se dau prin oul bătut. Se dau mai apoi prin făină și la final în pesmet. Se încinge uleiul într-o tigaie antiaderentă și se adaugă măslinele.
Se prăjesc aproximativ cinci minute și se lasă la scurs pe o farfurie, pe un șervețel absorbant, apoi sunt gata de servit.
Citește și: Rețetă mini ardei umpluți cu cremă de brânză. Un aperitiv deosebit, perfect pentru gustările rapide de vară